Breaking News

LEPOINT ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ.......

Το γαλλικό περιοδικό «Le Point» μετά τις προ δύο περίπου εβδομάδων των Times του Λονδίνου, αναφέρει σε ρερπορτάζ του ότι η Ελλάδα παραβίασε επίτηδες τη Συνθήκη του Σένγκεν και έστειλε στο Βερολίνο Σύρους πρόσφυγες.
Συγκεκριμένα, ο Μισέλ Κολομέ στο άρθρο του με τίτλο «Μετανάστες: ένα ακόμη δηλητηριασμένο δώρο της Ελλάδας στην Ευρώπη», κατηγορεί την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση πως παραχώρησε παρανόμως έγγραφα σε περίπου 800 Σύρους πρόσφυγες που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος τον περασμένο Δεκέμβριο, μέσω των οποίων τους επιτράπηκε να ταξιδέψουν σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία και εκεί να ζητήσουν άσυλο.
Ο Κολομέ σχολιάζει πως «πρόκειται για ένα ακόμη θέμα μεταξύ των διαφορών ανάμεσα στο Βερολίνο και την Αθήνα, σχέσεις οι οποίες έχουν επιβαρυνθεί αρκετά από όλων των ειδών τις αποτυχίες (της Αθήνας): την κακοδιαχείριση, τη διαφθορά, το υπερβολικό χρέος, τους φόρους που συλλέγονται όπως να 'ναι και πολλά άλλα».
Ευθύνες της κυβέρνησης Σαμαρά
Ο Κολομέ ενστερνίζεται το προηγούμενο ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου αναφέροντας πως η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ήρθε σε συμφωνία με τους 800 Σύρους που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος και τους παρείχε επίσημα έγγραφα διαμονής στην Ελλάδα με το αντάλλαγμα πως εκείνοι θα τους αποκάλυπταν πληροφορίες αναφορικά με τους δουλέμπορους, τα δίκτυα που σχετίζονται με τη μεταφορά και την εμπορία ανθρώπων και τα περάσματα προς την Ευρώπη.
Ο Γάλλος δημοσιογράφος τονίζει ότι έτσι, η Ελλάδα παραβίασε κατάφωρα τη Συνθήκη του Σένγκεν, επιτρέποντας στους παράνομους μετανάστες να κάνουν χρήση της Συνθήκης μέσω των εγγράφων αυτών και έτσι να μπορέσουν να ταξιδέψουν είτε αεροπορικώς είτε σιδηροδρομικώς στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης που τους ενδιέφεραν.
Η συμφωνία συνέφερε και την Ελλάδα και τους παράνομους μετανάστες
Οπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του «Le Point»: «Η συμφωνία συνέφερε και τα δύο μέρη: Τους Ελληνες επειδή ξεφορτώθηκε έναν αριθμό ξένων που τους θεωρούσαν ανεπιθύμητους και τους μετανάστες επειδή δεν επιθυμούσαν να παραμείνουν στην Ελλάδα για δύο κυρίως λόγους: ο πρώτος είναι η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση που πλήττει τη χώρα δεν διευκολύνει την εγκατάσταση των ξένων και κυρίως επειδή η ελληνική νομοθεσία δεν τους επιτρέπει την οικογενειακή επανένωση, όπως συμβαίνει στις χώρες του Βορρά».
Ωστόσο, ο Κολομέ επισημαίνει ότι «οι ευρωπαϊκοί κανόνες προβλέπουν ότι οι μετανάστες παραμένουν στη χώρα που τους υποδέχθηκε πρώτη». Ετσι, προσθέτει, η Γερμανία και οι άλλες βορειοευρωπαϊκές χώρες, έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν πίσω στην Αθήνα όλους τους παράνομους μετανάστες που προέρχονται από εκείνη. Ομως, γράφει ο Κολομέ, το 2011 «προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η ελληνική κυβέρνηση κι άλλο, χώρες της Ευρωπαϊκή Ένωσης, όπως η Γερμανία, αποφάσισαν να αναστείλουν αυτόν τον κανόνα. Και επομένως υποχρεούνται να δέχονται τους μετανάστες που διέρχονται από την Αθήνα στο έδαφός τους».
Είναι απόλυτα κατανοητός ο θυμός της Γερμανίας που ξεγελάστηκε από την ελληνική πονηριά
Πάντως, ο Γάλλος δημοσιογράφος συνεχίζοντας να εξαπολύει βέλη προς την Ελλάδα, αναφέρει πως «αν και πρόκειται για μικρό αριθμό» των μεταναστών που έστειλε η Αθήνα στη Γερμανία, ωστόσο ο ίδιος αναφέρει ότι «είναι απόλυτα κατανοητός ο θυμός των γερμανικών αρχών, που για ακόμα μία φορά ξεγελάστηκαν από την πονηριά των Ελλήνων».
«Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ερευνήσει γρήγορα και σε βάθος αυτή την πρακτική» δήλωσε τις προάλλες ένας εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας και πρόσθεσε: «Και αν επιβεβαιώσει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έχει παραβιάσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες, θα απαιτήσουμε από την Κομισιόν να επιβάλει κυρώσεις».
Αφού, λοιπόν, ο Κολομέ παρέθεσε τις δηλώσεις του εκπροσώπου της γερμανικής καγκελαρίας κατέληξε τον συλλογισμό του, γράφοντας: «Η ήδη αναγκασμένη Αθήνα να αγωνιστεί για να βγει από το κολοσσιαίο χρέος της, δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή νέα πηγή σύγκρουσης με την Άνγκελα Μέρκελ».

Δημοσίευση σχολίου