Breaking News

ΔΕΝ ΕΠΕΞΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ CDS ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Το δημοψήφισμα ήταν μια πρόταση για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός - Έμαθα από τα λάθη μου, δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια - Τι λέει για το «λεφτά υπάρχουν»

Την πρώτη του εφ' όλης της ύλης συνέντευξη μετά την ίδρυση του νέου τους κόμματος, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου.Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται:  

-Στην απόφασή του να ιδρύσει το νέο Κίνημα, την οποία χαρακτηρίζει ως μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις, λόγω ιστορίας.
-Στη σύγκρουσή του με το σύστημα που ευθύνεται για την οικονομική κρίση και την κρίση Δημοκρατίας
-Σε όσα του καταλογίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι δεν ζήτησε έγκριση του μνημονίου με 180 ψήφους
-Στην απειλούμενη χρεοκοπία της χώρας στις 19 Μαΐου 2010, που δεν έδινε, όπως αναφέρει, τα χρονικά περιθώρια ούτε για εκλογές ούτε για δημοψήφισμα
-Στη συνάντησή του με τον Ντομινίκ Στρος Καν το καλοκαίρι του 2009 και τι συζήτησαν
-Στις πιέσεις που ασκήθηκαν στην Ελλάδα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως από τη Γερμανία, να συμμετέχει και το ΔΝΤ στον μηχανισμό στήριξης, αλλά και στην απροθυμία του Ταμείου να εμπλακεί στην ευρωζώνη.
-Χαρακτηρίζει μύθους τα λεγόμενα ότι η καταστροφή της χώρας επήλθε από τις δικές του δηλώσεις περί διαφθοράς και τη δήλωση Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού», εξηγώντας τι αποτέλεσμα έφερε η δήλωση του πρώην υπουργού.
-Στο μνημόνιο το οποίο, όπως αναφέρει, έφερε η καταστροφική πολιτική Καραμανλή
-Στο έλλειμμα που, όπως λέει, αν ήταν 10% θα είχε ελεγχθεί με το συμμάζεμα της σπατάλης που είχε αρχίσει η κυβέρνησή ενώ χαρακτηρίζει έγκλημα την αποστολή στοιχείων ελλείμματος 6% δύο ημέρες πριν τις εκλογές
-Στο «λεφτά υπάρχουν», που πέρασε, όπως λέει, από «διακομματική μονταζιέρα», διότι η φράση αποκάλυπτε υπαρκτό πλούτο που σπαταλιέται, χαρίζεται και δεν φορολογείται Η φράση αυτή, τονίζει, αποκάλυπτε την αδήριτη ανάγκη μεγάλων αλλαγών που δεν ήθελαν και δεν θέλουν.
-συγκρίνει τις «παροχές» του προγράμματος ΠΑΣΟΚ 2009 με εκείνες των Ζαππείων των 18 δισ. ευρώ
-Διαψεύδει ότι «παρέδωσε την εξουσία» στον Α. Σαμαρά τον Ιούνιο του 2011 και αποκαλύπτει ότι ο Α. Σαμαράς είχε δεχτεί την πρόταση για κυβέρνηση μακράς πνοής, κάτι που, ουσιαστικά, υπονομεύθηκε από συνεργάτες του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και, όπως αναφέρει, τότε «χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία» για τη χώρα
-στη στάση μελών της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έβαλλαν κατά της κυβέρνησης για προσωπικούς λόγους και σημειώνει: «Δεν με ήθελαν πρωθυπουργό ή δεν ήθελαν τον τότε υπουργό Οικονομικών».
-Στην απόφασή του για δημοψήφισμα, το οποίο, όπως λέει, θα είχε κάνει πριν το μνημόνιο αν υπήρχε εφαρμοστικός νόμος
-Στην έντονη διαμάχη του με τον Νικολά Σαρκοζί, που ήθελε το ερώτημα να είναι «ευρώ ή όχι»
-Στο ταξίδι του στις Κάννες, όπου, όπως λέει, πήγε με τυπική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς, ουσιαστικά είχε ήδη ανατραπεί
-Στην αποτυχία, όπως υποστηρίζει, της κυβέρνησης να οδηγήσει την Ελλάδα σε ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο

-Στις μετεκλογικές συνεργασίες, λέγοντας ότι εμείς δεν θα κάνουμε συμφωνία «κουρελόχαρτο»
-Στον ΣΥΡΙΖΑ που αδυνατεί να απεμπλακεί από ένα παρωχημένο μοντέλο συγκεντρωτικού κρατισμού
-Στο σχέδιο που προτείνει και το οποίο είναι ελληνικό και όχι της τρόικας ή επιβαλλόμενο από το εξωτερικό
-Στη διαφωνία του με το «άνευ όρων ΝΑΙ» από τον Α. Σαμαρά και το «εντελώς ΟΧΙ» από τον Α. Τσίπρα.
-Στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας «δεν με κρατάει κανείς» και στην πρότασή του να γίνει έλεγχος στα οικονομικά όλων των κομμάτων από το 2000 «για να δούμε ποιοι προσπάθησαν να βάλουν τάξη»
-Στα δικά του λάθη, τονίζοντας ότι γνωρίζει ποια είναι και προσθέτοντας ότι έχει διδαχτεί από αυτά, ότι έμαθε και ότι είναι αποφασισμένος
-Και καταλήγει λέγοντας: «Δεν κρύφτηκα, δεν φυγομάχησα, δεν έριξα την καυτή πατάτα σε άλλον, δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια».
Δημοσίευση σχολίου