Όσα αποκαλύπτουμε θα πρέπει να διαψευστούν με στοιχεία. Απτά και ακλόνητα. Γιατί με τις «καραμέλες» του Δένδια και του Κεδίκογλου, έχουμε χορτάσει. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από σημαίνοντα πρόσωπα των αρχών ασφαλείας(πηγές που γνωρίζουν και δεν επιδέχονται εύκολα αμφισβητήσεις),επίμαχα χρονικά διαστήματα κατά τον πρώτο αλλά και τον δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, συγκεκριμένα όργανα της ΕΥΠ, είχαν υπό παρακολούθηση και «ακροάζονταν» συνεχώς πέντε τουλάχιστον πρόσωπα που το καθένα για συγκεκριμένους λόγους θα μπορούσαν να δημιουργήσουν «προβλήματα» στο καθεστώς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι παρακολουθήσεις γίνονταν με τον γνωστό αλλά αμφιλεγόμενο(και ενδεχομένως παραβατικό)τρόπο «επισύνδεσης»: Ένα απλό χαρτί με σήμανση «για λόγους εθνικής ασφάλειας» ή «λόγους εσωτερικής τρομοκρατίας» το οποίο στην κάτω άκρη είχε το τηλέφωνο παρακολούθησης αλλά όχι το ονοματεπώνυμο του παρακολουθούμενου προσώπου.

Το έγγραφο(λευκό χαρτί για την ακρίβεια)υπογράφονταν από τον Εισαγγελέα της ΕΥΠ και στη συνέχεια αποστέλλονταν στον Δικαστικό Συμβούλιο για την έκδοση βουλεύματος άρσης τηλεφωνικού απορρήτου. Όλα νομότυπα(;)αλλά όχι απαραιτήτως νόμιμα. Γεγονός που θα μπορούσε να αποδείξει μια επιτόπια έρευνα της ΑΔΑΕ.

 Το «τρίγωνο» των υποκλοπέων

Το «τρίγωνο» και οι ενορχηστρωτές των εκτεταμένων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, κατά τις ίδιες πηγές, είναι τρία πρόσωπα: Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που δίνει την εντολή, ο διοικητής της ΕΥΠ, Θόδωρος Δραβίλλας που δέχεται την εντολή και την υλοποιεί και ο Α’ υποδιοικητής της ΕΥΠ, δικηγόρος από τη Καλαμάτα, Παναγιώτης Κοντούλης.

Το blog, πριν από μερικούς μήνες, είχε γράψει για τους «εγκεφάλους» του Μεσσήνιου πολιτικού αλλά και για τα έγγραφα που κουβαλάνε με καρότσια στου Μαξίμου:

«Διοικητής της ΕΥΠ, τοποθετήθηκε ο «τεχνοκράτης» Θόδωρος Δραβίλλας. Παιδί του «κομματικού σωλήνα». Δραβίλλας και Σαμαράς γνωρίζονταν καλά από την εποχή που ο «Μεσσήνιος» υποκινητής της ανωμαλίας και του διχασμού, τοποθετήθηκε από τον «Κουρασμένο», υπουργός Πολιτισμού. Ο Δραβίλλας τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας και ανέλαβε να διορίσει εν πρώτοις τη μισή Καλαμάτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης. Ρουσφετολόγος και πάντα «αντ΄αυτού» του Κυρίου. Υποδιοικητής της ΕΥΠ, τοποθετήθηκε κάποιος δικηγόρος από την Καλαμάτα, ονόματι Παναγιώτης Κοντούλης. Επαρχιακός ποινικολόγος που η φυσιογνωμία του ομοιάζει με τον γκαφατζή Γάλλο ηθοποιό, Λουί Ντε Φινές, όπως τον αποκαλούν με εμπαικτική διάθεση πράκτορες στην Κατεχάκη. Για τον Κοντούλη λίγο έλειψε να εκδοθεί Amber Alert πριν από λίγο καιρό αφού μη γνωρίζοντας καθόλου την Αθήνα(εάν είναι δυνατον για επιχειρησιακό υποδιοικητή)χάθηκε και περιπλανιόταν επί ώρες στα Βορειοανατολικά προάστια της Αττικής, προσπαθώντας να εντοπίσει στρατόπεδο στο οποίο στεγάζονται οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδος! Το συμβάν είναι αληθές. Διοικητικός Υποδιοικητής της ΕΥΠ τοποθετήθηκε από τον Σαμαρά ο γνωστός και μη εξαιρετέος γαλάζιος συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Γιώργος Καμαρινόπουλος από τα Αρφαρά Μεσσηνίας. Ο απόστρατος υποστράτηγος έχει αναλάβει όλα τα ρουσφέτια: Διωγμούς κομματικά ανεπιθύμητων αστυνομικών και πολιτικών υπαλλήλων, τακτοποιήσεις ημετέρων και «κουκουλώματα». Σε ένα τέτοιο περιβάλλον άρχισαν από νωρίς και τα όργανα των «παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων», τουλάχιστον όπως καταγγέλλουν και αποκαλύπτουν τώρα, πολιτικά κόμματα αλλά και δικηγόροι των πρόσφατα κατηγορούμενων μελών και βουλευτών της «Χρυσής Αυγής».

Κουβαλάνε απόρρητα έγγραφα και DVD στου Μαξίμου. Η μετακλητή «κυρία Ειρήνη», ο «κύριος Βρασίδας του ΟΤΕ» και τα laptop

Στους υπαλλήλους της ΕΥΠ, είναι κοινό μυστικό. Την βλέπουν όλοι και δεν περνά απαρατήρητη. Η εν λόγω κυρία διορίστηκε με συγκεκριμένη απόφαση το 2010(η απόφαση στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου)στο Μαξίμου και όταν ο κομματικός Δραβίλλας ανέβηκε στην Κατεχάκη την πήρε μαζί του. Ποια η δουλειά της «κυρίας Ειρήνης;». Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Κώστα Βαξεβάνη στο περιοδικό hotdoc «δέκα αστυνομικοί φαίνεται να παραδίδουν φακέλους προσωπικά στην Ειρήνη αντί στις αρμόδιες διευθύνσεις. Το ερώτημα είναι τι περιέχουν οι φάκελοι και γιατί παρακάμπτεται ο υπηρεσιακός δρόμος;». Σύμφωνα με πληροφορίες μας πολλοί από τους φακέλους περιέχουν διαβαθμισμένα έγγραφα και υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα μέσα στο χαρτομάνι να κουβαλάνε και DVD συνακροάσεων. «Έχει στηθεί ένα παρακρατικό μαγαζάκι. Παρακολουθούν τους πάντες και ακούνε τους πάντες. Τους βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» τους παρακολουθούσαν έναν χρόνο πριν τις συλλήψεις. Αυτή είναι η μοναδική τους δουλειά. Φοράνε ακουστικά και παρακολουθούν πολιτικούς αντιπάλους», μας είπε νομική πηγή που προς το παρόν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της αλλά θα καταθέσει στον εισαγγελέα, εάν χρειαστεί. «Με αυτόν τον τρόπο ο Σαμαράς ελέγχει τους πάντες μέσω των κολλητών του και του γαλάζιου παραμηχανισμού και παραμάγαζου. Όποιος διαφωνεί, λασπώνεται, όποιος αντιστέκεται τον σπιλώνουν ποινικά. Και αν δεν μπορούν κάτι να του βρουν του στέλνουν το ΣΔΟΕ. Εάν αποκατασταθεί η δημοκρατία στην χώρα όλοι αυτοί οι κύριοι πρέπει να πάνε κατηγορούμενοι», μας λέει η ίδια πηγή.

Οι στόχοι

Κατά τις πληροφορίες μας από απόλυτα ασφαλείς πηγές, πέντε τουλάχιστον πρόσωπα λέγεται ότι είχαν τεθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα υπό παρακολούθηση(προσδιορίζεται ενάμιση χρόνο συνεχώς μετά τις εκλογές του 2011 μέχρι τις αρχές του 2013 αφού αμέσως μετά είχαν άλλη δουλειά, να παρακολουθούν σύσσωμη την Κ.Ο της Χρυσής Αυγής). Αυτοί φέρεται να ήταν:

-Ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, γιος του Στέλιου Παππά, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα και υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού. Ο Νίκος Παππάς ανήκει στον πυρήνα της ηγετικής ομάδας του κ. Τσίπρα, ενώ όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Κουμουνδούρου τονίζουν ότι είναι αυτός που αναλαμβάνει τις δύσκολες και εμπιστευτικές αποστολές.
-Στις υποθέσεις «παρακολούθησης τηλεφώνων» στο μάτι του «τριγώνου» βρισκόταν συνεχώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Στενοί του συνεργάτες, μεταξύ αυτών και ο Παππάς, ήταν συνεχώς υπό παρακολούθηση. Δεν γινόταν απευθείας παρακολούθηση του τηλεφώνου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ αλλά των συνεργατών του. Των πιο άμεσων και στενών. Είναι λογικό. Με αυτούς μίλαγε, αυτοί παρακολουθούνταν», ανέφερε αξιόπιστη πηγή που κρατά ανωνυμία αλλά δύσκολα θα αμφισβητηθεί. «Το ίδιο γίνεται και σε άλλα πολιτικά στελέχη. Δεν παρακολουθείται ο ίδιος αλλά οι δορυφόροι του. Ποιος ο λόγος να φυτεύονται κοριοί στον ίδιο αφού μπορούν να φυτευτούν κοριοί στους δυο-τρείς που έχει δίπλα του».

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το επίμαχο χρονικό διάστημα, είχε γίνει απόπειρα να καλωδιωθεί και να τοποθετηθούν «κοριοί» αλλά και τελευταίας τεχνολογίας μηχανισμοί ώστε να δικτυωθεί υπό απόλυτο έλεγχο οικία πολιτικού αρχηγού. «Θα άκουγαν τα πάντα. Τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Ακόμα και που πηγαίνουν να κάνουν τη σωματική τους ανάγκη. Τέτοιες μέθοδοι, μόνον η Στάζι έκανε στην Ανατολική Γερμανία. Απίστευτα πράγματι συμβάντα», μας είπε το «Βαθύ Λαρύγγι» των πληροφοριών.

-Ο Χρήστος Καραστέργιος, συγγραφέας, με έντονη δραστηριότητα και συνεχή δράση στα γεγονότα της Χαλκιδικής με την σφοδρή αντίδραση των κατοίκων της Ιερισσού στα «Μεταλλεία του Θανάτου.

-Ο Λάζαρος Τόσκας Τεχνολόγος Πολιτικός μηχανικός. Ο Λ. Τόσκας είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, και ήταν εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην πανελλαδική συνδιάσκεψη. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον νέο δήμο Αριστοτέλη. Είναι από τους πρωτεργάτες των επιτροπών αγώνα ενάντια στα ορυχεία και έχει πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις κατά της επένδυσης, με άρθρα, δηλώσεις, συνεντεύξεις, αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

-Ο Τόλης Παπαγεωργίου του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων επίσης μοχλός πίεσης και αντίδρασης κατά των μεταλλείων. Ο Τ. Παπαγεωργίου είναι συνεργάτης της βουλευτού Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέση.

Ο Οκτώβριος των «κοριών»

Το ρεπορτάζ μας αποτελεί πιθανόν «μετεξέλιξη» αλλά με ονοματεπώνυμα όλων όσων είχαν συμβεί τον Οκτώβριο του 2013 αλλά ως εκ θαύματος, πνίγηκαν στη σκόνη. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είχε καταγγείλει ότι τόσο το τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα όσο και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνται. Το γεγονός φέρεται να είχε  λάβει χρόνο στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Όπως είχε σημειώσει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Real News, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε μιλώντας στην ΚΟ: “Να ξέρετε ότι τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται. Τόσο το δικό μου όσο και των βουλευτών μας”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε ότι τα τηλέφωνα των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η αντίδραση του Νίκου Δένδια και η Χ.Α

Άμεση ήταν τότε η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ο οποίος είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα “είτε να διαψεύσει ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό ισχυρισμό, είτε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

“Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να διαψεύσει άμεσα ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό για ευνομούμενο Κράτος ισχυρισμό ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Σε διαφορετική περίπτωση παραμένει υπόλογος απέναντι στην Πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του Κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί”, είχε αναφέρει ο κ. Δένδιας στη σχετική δήλωσή του.

Λάδι στη φωτιά είχε ρίξει τότε η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι ο κ. Τσίπρας αναδεικνύεται στον “καλύτερο συνήγορο” για τη ΧΑ και τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Αφορμή για το σχόλιο αυτό του κυβερνητικού εκπροσώπου αποτέλεσαν οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα στο Euronews σχετικά με την ποινική προδικασία για τη Χρυσή Αυγή(τα γεγονότα των καταγγελιών είχαν συμπέσει με το σόου με τις προφυλακίσεις της Χ.Α).

Ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες μετά συνέχισε τις αποκαλύψεις περί υποκλοπών, οι οποίες όμως έμειναν στη μέση. Μάλιστα είχε καλέσει την κυβέρνηση να απαντήσει “χωρίς μισόλογα” αν “πραγματοποιούνται υποκλοπές συνομιλιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων”. Σε σχετική του ανακοίνωση είχε τονίσει ότι το ερώτημα “χρειάζεται μια ξεκάθαρη απάντηση και όχι ήξεις αφήξεις και ανούσια ευφυολογήματα”. Όπως είχε αναφέρει, «πρέπει σήμερα κιόλας “να απαντηθεί με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, ειδάλλως η κυβέρνηση είναι πολλαπλά έκθετη”.

Η Κουμουνδούρου είχε κάνει επίσης λόγο για “θέμα μέγιστης πολιτικής σημασίας», συμπληρώνοντας: «Τα αναπάντητα ερωτήματα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που προκύπτουν τόσο από τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη για κοριούς της ΕΥΠ και την προσπάθεια εμπλοκής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη δράση της ΕΥΠ, αναδεικνύουν ένα μείζον θέμα δημοκρατίας”. Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπογραμμίσει τότε ότι ο έλεγχος της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής από το κοινοβούλιο συνιστά αυτονόητη δημοκρατική δικλείδα σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία. «Η ανεξέλεγκτη δράση τέτοιων μηχανισμών γεννά το φόβο προβοκάτσιας και υπονομεύει τα θεμέλια της δημοκρατίας μας».