Breaking News

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΑΑΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑ.

Ηλεία: Ζητούνται 4160 έλληνες εργάτες για τις φράουλες


Ως μια απίστευτη «όαση» στην «έρημο» της ελληνικής ανεργίας φαντάζει η κίνηση που κάνουν 116 παραγωγοί - καλλιεργητές φράουλας από τη Ν. Μανωλάδα και τη Βουπρασία ευρύτερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να καταθέσουν αίτηση στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας ζητώντας συνολικά 4.160 εργάτες για τις υπάρχουσες και τις νέες καλλιέργειες φράουλας. Μόνο που οι εργάτες θα πρέπει να έχουν βρεθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη καθώς ο χρόνος πιέζει αναφέρουν πηγές από την πλευρά των παραγωγών.

Η μεταστροφή σε αυτή τη λύση που μπορεί να προσφέρει εργασία σε χιλιάδες έλληνες με ένα μεροκάματο της τάξης των 25 ευρώ μαζί με το εργόσημο (22+3) για έξι ώρες ημερησίως και πενθήμερη εργασία, έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, καθώς υπάρχουν εμπόδια στη νομιμοποίηση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών εργατών.

Για την κίνηση αυτή των καλλιεργητών είναι σύμφωνα με πληροφορίες ενήμεροι τόσο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Μένει πλέον να φανούν τα ανακλαστικά της Κυβέρνησης και η προθυμία των ανέργων να δουλέψουν στα «φραουλοχώραφα». Είναι πολύ πιθανό τα μεροκάματα να είναι περισσότερα ίσως και εφτά την εβδομάδα ή και περισσότερες ώρες, που μπορούν να «ανεβάσουν» την αμοιβή, την οποία ο ενδιαφερόμενος εκ των προτέρων θα γνωρίζει πριν αποδεχθεί μια τέτοια θέση εργασίας.

Προσπάθεια σωτηρίας για το κεφάλαιο «φράουλα»
Οι εξαγωγές της φράουλας αγγίζουν ετησίως τα εκατό εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό το μέγεθος αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο όχι μόνο για την τοπική αλλά για την συνολική οικονομία της χώρας. Μετά τα όσα θλιβερά συνέβησαν πριν από μερικές εβδομάδες στη Νέα Μανωλάδα, γίνεται μια προσπάθεια από τη μια να αντιστραφεί το κλίμα που δημιουργήθηκε και από την άλλη να μην καταστραφεί η προοπτική της οικονομίας και της καλλιέργειας φράουλας.

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε σύγχυση υπό την έννοια ότι περιμένουν να δουν την εξέλιξη με τα εργασιακά θέματα και να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε επένδυση για τη νέα χρονιά ή όχι. Η ανταπόκριση στις αιτήσεις που κατατίθενται σήμερα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επένδυση των 30 εκατ. ευρώ για τη νέα καλλιέργεια. Μάλιστα χαρακτηριστικά λένε οι παραγωγοί πως «αν θέλει το Κράτος να διαλύσει την καλλιέργεια της φράουλας και να χάσει τα όσα του αποφέρει δεν μένει παρά να αδρανήσει και σε αυτή την περίπτωση».

Αναστάτωση στους αλλοδαπούς
Σύμφωνα με άλλες πηγές για τους αλλοδαπούς εργάτες - στην πλειοψηφία τους από το Μπαγκλαντές - η καλλιέργεια της φράουλας αποφέρει συνολικά ένα εισόδημα περί τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων καταλήγει στην οικονομία του Μπαγκλαντές, καθώς οι περισσότεροι εργάτες στέλνουν την αμοιβή τους στις οικογένειές τους.

Για αυτό και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές μόλις έγινε γνωστή η κίνηση των παραγωγών να προετοιμάσουν αίτηση για 4.160 εργάτες στον ΟΑΕΔ, υπήρξε αναστάτωση στους αλλοδαπούς εργάτες και στην Πρεσβεία του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα και είναι πολύ πιθανό ίσως και σήμερα να βρεθεί ο Πρέσβης της χώρας στη Ν. Μανωλάδα για να δει από κοντά το θέμα.
ilialive.gr
 
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ Ο BLOGGER ΕΙΚΑΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ .....ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΙΑΥΤΟΣ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙ ΤΟΥ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ....ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ 12 ΕΥΡΩ 16 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ.ΚΑΘΟΣΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΡΑΟΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΜΑΧΩΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΕΡΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΠΕΙ....ΝΑ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΠΙΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑ.ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΔΟΛΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΕΥΘΗΝΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΕ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΜΕ 22 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΣΙΓΑΡΟΙ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΟΙ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΙ ΕΧΩΝΤΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ.ΑΥΤΑ ....ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΠΡΟΔΩΣΙΑ VIVA FRAPEDIEROS.
Δημοσίευση σχολίου