Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ ΛΟΙΜΩΞΗ .........

Απειλεί την Ευρώπη ο νέος θανατηφόρος κορονοϊός - Οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Προβληματισμό και υγειονομική επιτήρηση προκαλεί η επίπτωση που έχει ένας νέος ιός που εντοπίσθηκε αρχικά στη Σαουδική Αραβία και περνά στην Ευρώπη.
Μέχρι χθες, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, είχαν επιβεβαιωθεί 53 κρούσματα λοίμωξης σε
ανθρώπους με το νέο στέλεχος κορονοϊού, τα οποία σχετίστηκαν με σοβαρή νόσο του κατωτέρω αναπνευστικού και οδήγησαν σε 30 θανάτους παγκοσμίως.
Πολύ πρόσφατα σε νοσοκομείο της Ιταλίας διαγνώσθηκε περιστατικό σε ταξιδιώτη που επέστρεψε από την Ιορδανία με μετάδοση σε συγγενή αλλά και σε συνάδελφο. εως σήμερα τα περισσότερα περιστατικά παγκοσμίως έχουν αναφερθεί από την Σαουδική Αραβία, ενώ 11 περιστατικά έχουν διαγνωσθεί στην Ευρώπη (2 στη Γερμανία, 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 2 στη Γαλλία και 3 στην Ιταλία).
Το νέο στέλεχος κορονοϊού απασχολεί τις αρχές δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο από τον Σεπτέμβριο του 2012, οπότε διαγνώστηκαν τα πρώτα κρούσματα λοίμωξης από το νέο ιό σε ασθενείς και ταξιδιώτες που προέρχονταν από την Αραβική Χερσόνησο. Το νέο αυτό στέλεχος κορονοϊού ονομάστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), Κορονοϊός του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS-CoV).
Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν συστάσεις από τον ΠΟΥ για έλεγχο στις πύλες εισόδου μιας χώρας ή περιορισμοί σε σχέση με το εμπόριο και τα ταξίδια στην Αραβική Χερσόνησο ή αλλού. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) αξιολογεί το συμβάν ως χαμηλού κινδύνου για την Ευρώπη.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ, με τα συστήματα επιτήρησης που διατηρεί για τα αναπνευστικά νοσήματα, είναι σε συνεχή ετοιμότητα και εγρήγορση για τυχόν ανίχνευση περιστατικού της νέας νόσου σε νοσοκομεία και ΜΕΘ της χώρας. Επιπρόσθετα, παρακολουθεί τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές εξελίξεις του θέματος από κοινού με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το ECDC και τον ΠΟΥ.
Θα πρέπει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «όλοι οι επαγγελματίες υγείας να βρίσκονται σε εγρήγορση για την πιθανότητα ανίχνευσης περίπτωσης λοίμωξης με το νέο ιό, ειδικότερα αυτοί που εργάζονται σε εταιρείες διεθνούς μεταφοράς ασθενών και αυτοί που αντιμετωπίζουν ασθενείς με αναπνευστικά συμπτώματα και ιστορικό ταξιδιού στην Αραβική Χερσόνησο μέσα στις προηγούμενες 10 ημέρες.
Η χαρτογράφηση των μετακινήσεων των ασθενών από τη Μ. Ανατολή στην Ευρώπη έχει προγραμματιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τον ΠΟΥ, έτσι ώστε να προβλεφθούν ποιες περιοχές μέσα στην Ευρώπη έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εισαγόμενων κρουσμάτων.
Στην Ελλάδα, όπως σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα μετά τα περιστατικά στη γειτονική Ιταλία, συνεχίζεται η επιδημιολογική επιτήρηση και επαγρύπνηση, έτσι ώστε σε περίπτωση ανίχνευσης πιθανού κρούσματος, αυτό να απομονώνεται με ταυτόχρονη χρήση των ειδικών μέτρων ελέγχου της λοίμωξης.
Συγκεκριμένα:
• Υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης του νέου κορονοϊού στο Εργ. Αναφοράς Γρίπης Ν. Ελλάδος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.
• Οι επαγγελματίες υγείας δεν θα πρέπει να ξεχνούν τη πιθανότητα συλλοίμωξης με άλλο ιό, όπως ο ιός της εποχικής γρίπης.
• Με την κλινική υποψία για κάποιο κρούσμα, συστήνεται η επιδημιολογική διερεύνηση όλων των επαφών του ασθενούς μέχρι και 10 ημέρες πριν εκδηλώσει συμπτώματα. Οι επαφές αυτές θα πρέπει να αναζητηθούν, να ενημερωθούν και να εξεταστούν εργαστηριακά για τον ιό. Επίσης, θα πρέπει να ενημερώνεται το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ (τηλ. Επικοινωνίας: 2105212054)».
ΝΕΑ ΛΟΙΜΩΞΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΦΥΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΟ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΩΜΑΙ ΕΕΕΕ?ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Η ΛΟΙΜΩΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΘΗ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΤΥΠΟΥ Η.Π.Α. ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ Η ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΘΟΥΝ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΡΟΠΗ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΣΙΩΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ....

Τα « Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών » (Πρόκειται για κείμενα των Ιουδαίων (Illuminati-Πεφωτισμένων) τα οποία αποκαλύφθηκαν το ...