Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί με περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Συρίας αν συνεχιστούν οι βίαιες επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων σε βάρος αντιφρονούντων.

Η Ε.Ε προειδοποίησε τη Δαμασκό ότι «θα λάβει βαθύτερα και περιεκτικότερα μέτρα σε βάρος του καθεστώτος» αν η κυβέρνηση συνεχίσει να καταπιέζει αμάχους.
Η Ευρώπη έχει ήδη επιβάλλει εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου απ’ τη Συρία, έχει απαγορεύσει επενδύσεις στον τομέα του πετρελαίου στη χώρα και έχει απαγορεύσει σε ευρωπαίους παράγοντες απ’ το συμμετέχουν σε κοινοπραξίες με εταιρείες της Συρίας.

Επίσης την Κυριακή η ΕΕ ζήτησε και πάλι απ’ τον Σύρο πρόεδρο Άσσαντ να «παραιτηθεί» και χαρακτήρισε την δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας «θετικό βήμα προς τα εμπρός».
Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ζήτησε τη λήψη στρατιωτικών μέτρων για την προστασία των αμάχων στη Συρία.
Όπως είπε, κάτι τέτοιο ενδεχομένως να είναι δυνατό τώρα που ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ.ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ ΤΟΥΣ.