Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.......

To τμήμα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών διοργάνωσε το Σάββατο στη πλατεί Λάμπρου Κατσώνη στη Λιβαδειά εκδήλωση με την συνεργασία της ΝΑΒ, του ΕΒΕΒ, της ΤΕΔΚ και του δήμου Λιβαδειάς. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη λειτουργίας «στεγνού» προγράμματος στη Βοιωτία καθώς και η αδιαφορία του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.
«Θέλουμε για να δείξουμε ένα άλλο τρόπο ζωής μακριά από τα ναρκωτικά και να δραστηριοποιήσουμε τους νέους σε μια κατεύθυνση προς τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Πρέπει να μπουν όροι, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις», τόνισε ο πρόεδρος του τμήματος Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών Θανάσης Γουριώτης
Ο κ. Γουριώτης τόνισε παράλληλα οτι η εκδήλωση αποτέλεσε και μια διαδήλωση ενάντια στον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο «που δεν δέχεται το ΕΣΥΝ και τους φορείς του νομού ούτε για να συζητήσει μαζί τους το ομόφωνο αίτημα όλων για στεγνού θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης στη Βοιωτία». Καταλήγοντας ο Θανάσης Γιουριώτης κάλεσε όλους τους πολίτες να συσπειρωθούν γύρω από το ΕΣΥΝ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας αφού αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ΕΣΥΝ για την διοργάνωση της εκδήλωσης με την συνεργασία της ΝΑΒ κατήγγειλε για αδιαφορία τον Δ. Αβραμόπουλο.
«Ο υπουργός Υγείας εδώ και περίπου ένα χρόνο παρά τις ομόφωνες αποφάσεις των φορέων του νομού για την λειτουργία στη Βοιωτία Κέντρου Απεξάρτησης και την λειτουργία «στεγνού» προγράμματος δεν μας δέχεται. Έχουμε επικοινωνήσει επανειλημμένα με το γραφείο του, έχουμε αποστείλει σχετικά έγγραφα, έχει συμφωνήσει και ο ΟΚΑΝΑ αλλά ο κ. Αβραμόπουλος μέχρι σήμερα δεν μας έχει δεχθεί», επεσήμανε ο κ. Ζιώγας.
Στο πλευρό του ΕΣΥΝ δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης. «Όλοι -είπε ο κ. Αγνιάδης- πρέπει να βοηθήσουμε τις προσπάθειες του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των ναρκωτικών. Είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλους μας. Πρέπει να φροντίσουμε να απομακρυνθεί η νεολαία από μάστιγα των ναρκωτικών».
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Λιβαδειάς Δημήτρης Καλιάντασης αφού συνεχάρει το τμήμα του ΕΣΥΝ στο νομό αναφέρθηκε στην επιτυχία της εκδήλωσης τονίζοντας επίσης οτι επιβάλλεται να αναπτυχθούν δράσεις ώστε τα παιδιά να απομακρυνθούν από τα ναρκωτικά και να ασχοληθούν με διάφορα άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. «Μεγάλη σημασία έχει και η πρόληψη ώστε να προστατευθούν οι νέοι αλλά και η συμπαράσταση σε όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Καλιαντάσης. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΤΕΣ ΛΙΤΣΑΡΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 250 ΑΤΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΡΗΣΗ ΧΑΣΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 17 ΕΤΩΝ ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΙΜΙΣΤΗΚΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΕΡΓΟ .ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΘΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΑΣΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΙΜΙΣΤΗΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ.ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ.

ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ....

Ο Ντιέγκο μυρίστηκε 7,3 κιλά ηρωίνης. Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, που έχει τεθεί στις υπηρεσίες του μεθοριακού σταθμού Κήπων Εβρου, εντόπισε 7 κιλά και 300 γραμμάρια ηρωίνης στη βαλίτσα ενός 23χρονου Λιθουανού που μπήκε στη χώρα μας από την Τουρκία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ναρκωτικά είχαν προορισμό στέκια τοξικομανών στη Θεσσαλονίκη.
Ο 23χρονος Λιθουανός ταξίδεψε αεροπορικώς πριν από τρεις μέρες από το Βίλνιους στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά και τα συσκεύασε επιμελώς σε διπλά τοιχώματα της βαλίτσας του και πήρε το λεωφορείο της γραμμής για τη Θεσσαλονίκη.
Το λεωφορείο έφτασε στις 7 το πρωί στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων κι εκεί ανέλαβε δράση ο Ντιέγκο, ο οποίος μύρισε τα ναρκωτικά και άρχισε να γρυλίζει. Οι τελωνειακοί ερεύνησαν εξονυχιστικά τη βαλίτσα και βρήκαν στα διπλά τοιχώματά της συσκευασμένη την ηρωίνη.
Ο Λιθουανός αρχικά αρνήθηκε ότι γνώριζε για την ύπαρξη της ηρωίνης, στη συνέχεια όμως ομολόγησε ότι παρέλαβε τα ναρκωτικά από έναν άγνωστο σε αυτόν άντρα για λογαριασμό τρίτων και θα τα μετέφερε στη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης θα τα παρέδιδε σε άγνωστα σε αυτόν άτομα και στη συνέχεια θα αναχωρούσε αεροπορικώς για την πατρίδα του. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ρωτούσε τους τελωνειακούς πόσο ήταν η ποσότητα των ναρκωτικών, καθώς όπως είπε τα πήρε συσκευασμένα και δεν γνώριζε ούτε τι είδους ήταν, ούτε τι βάρος είχαν.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣΤΟΥΡΩΣΕΙ ΟΛΗ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΤΙΕΓΚΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΖΩΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ ΕΒΡΟΥ.ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΓΛΥΤΩΣΑΝ 25.000 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ;;;

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.....;

Την 27η Αυγούστου 2009, 30 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, κοιτάξτε στον ουρανό. Ο πλανήτης ʼρης θα είναι πολύ λαμπερός μέσα στον ουρανό. Θα είναι το ίδιο μεγάλος όπως και το φεγγάρι παρόλο που ο πλανήτης ʼρης θα είναι 34,65 εκατομμύρια μίλια μακριά από την Γή. Προσπαθήστε λοιπόν να μην χάσετε αυτό το γεγονός. Θα το βλέπουμε με γυμνό μάτι σαν να έχει η γη δύο φεγγάρια!!! Η επόμενη φορά που θα λάβει χώρα αυτό το γεγονός θα είναι το έτος 2287. Μοιραστείτε αυτή την πληροφορία με όλους τους φίλους σας γιατί κανένας ζωντανός δεν θα μπορέσει να το δει για δεύτερη φορά... ........................................................................................ 27 August 2009, 30 thinly afterwards [mesanykta], you look at in the sky. The planet Mars will be very bright in t o n sky. It will be the same big as moon even if the planet Mars will be 34,65 millions miles long from the Ground. Try therefore to lose this make. We will see him with naked eye as if has the ground two moons!!! The next time where will take place this make will be year 2287. Be shared this information with all your friends because no live it might not see him for second time ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Την αποχώρησή τους από τις τελευταίες ιρακινές πόλεις ολοκληρώνουν σήμερα τα αμερικανικά στρατεύματα, λίγο πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας τα μεσάνυχτα, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις αναλαμβάνουν τον έλεγχο, έξι χρόνια μετά την εισβολή.
Μέχρι τις 12 απόψε, όλες οι μάχιμες μονάδες του αμερικανικού στρατού πρέπει να έχουν αποχωρήσει από τα αστικά κέντρα του Ιράκ και να εγκατασταθούν σε βάσεις εκτός, σύμφωνα με διμερή συμφωνία που προβλέπει επίσης την ολοκληρωτική αποχώρηση όλων των αμερικανικών στρατευμάτων μέχρι το τέλος του 2011.
Τα τελευταία αμερικανικά στρατεύματα αποχώρησαν σήμερα από το κέντρο της Βαγδάτης και εγκαταστάθηκαν σε δύο βάσεις κοντά στο αεροδρόμιο της ιρακινής πρωτεύουσας. Κάποιες δυνάμεις που συμβάλλουν στην εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων θα παραμείνουν ωστόσο στις πόλεις.
Η σημερινή ημέρα έχει ανακηρυχθεί αργία και «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας» από τον πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι. Στους εορτασμούς που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα περιλαμβάνεται στρατιωτική παρέλαση στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης. Στους έρημους δρόμους των πόλεων έλαβαν θέσεις τα ιρακινά άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα οχήματα στολισμένα με λουλούδια και σημαίες. Πατριωτικά τραγούδια μεταδίδονταν από τα μεγάφωνα.
Χθες, δεκάδες χιλιάδες Ιρανικών συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ζάουρα της Βαγδάτης για να γιορτάσουν το γεγονός. Στάθηκαν στη σειρά για τις τρεις υποχρεωτικές σωματικές έρευνες πριν από την είσοδό τους στο πάρκο, όπου άκουσαν τους δημοφιλέστερους ιρακινούς τραγουδιστές και μουσικά συγκροτήματα.
Με την ευκαιρία της αποχώρησης ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι επέκρινε «την προσβολή που έγινε στους Ιρακινούς από τους σκεπτικιστές που δεν είχαν εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να αναλάβουν την ασφάλεια και από όσους επέμεναν ότι οι ξένες δυνάμεις δεν επρόκειτο να αποχωρήσουν και ότι θα διατηρούσαν μόνιμες βάσεις στη χώρα».
«Αυτοί οι τελευταίοι προέβαλαν αυτά τα πλαστά προσχήματα για να δικαιολογήσουν την υποτιθέμενη αντιπολίτευση και έδωσαν το πράσινο φως στους τρομοκράτες για να δολοφονούν πολίτες», δήλωσε ο Νούρι αλ Μάλικι σε τηλεοπτικό του μήνυμα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της χώρας Τζαλάλ Ταλαμπανί επαίνεσε τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που ανέτρεψαν το δικτατορικό καθεστώς του Ιράκ.
«Αψήφησαν τον κίνδυνο για να πολεμήσουν εναντίον του στυγνότερου των καθεστώτων και του κοινού εχθρού μας: της τρομοκρατίας», δήλωσε στην ιρακινή τηλεόραση.
Εν τω μεταξύ, τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν χθες τη ζωή τους
[Βλέπε άρθρο] . Οι τελευταίες εβδομάδες σημαδεύτηκαν από σειρά επιθέσεων που προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 200 ανθρώπων στη Βαγδάτη και το Κιρκούκ.
Περίπου 131.000 αμερικανικά στρατεύματα παραμένουν στο Ιράκ, με το αριθμό να μην αναμένεται να υποχωρεί κάτω από τις 128.000 πριν από ολοκλήρωση των εθνικών εκλογών του Ιράκ τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Παράλληλα, η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων συνέπεσε χρονικά με τον πρώτο μεγάλο διαγωνισμό για την πώληση πετρελαιοπηγών από το 2003. Δεκάδες εκπρόσωποι ξένων εταιρειών κατέφθασαν στη Βαγδάτη για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό της ιρακινής κυβέρνησης.AΠΕΚΑΤΕΣΤΑΘΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ .ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ.ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ Ο BOB MARLEY ΒΟΒ DYLLAN Η ΒΙΚΥ ΚΑΓΙΑ Ο ΧΡΥΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΝΔΟΞΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών.
Επτά στους δέκα χρήστες ουσιών έχουν κάνει ενέσιμη χρήση και από αυτούς οι μισοί έχουν μοιραστεί σύριγγες με άλλους. Ενας στους τρεις εξαρτημένους αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, με το 22% να αναφέρουν ότι έχουν διαγνωστεί με ηπατίτιδα C.
Επτά στους δέκα χρήστες ουσιών έχουν κάνει ενέσιμη χρήση και από αυτούς οι μισοί έχουν μοιραστεί σύριγγες με άλλουςΤα παραπάνω προκύπτουν από τον ετήσιο απολογισμό για το 2008 του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), τον οποίο παρουσίασαν χθες ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ κ. Γεράσιμος Νοταράς και ο διευθυντής του κ. Μπάμπης Πουλόπουλος.Το 2008 -είπαν- προσήλθαν στα συμβουλευτικά κέντρα του ΚΕΘΕΑ 2.673 άτομα. Στην πλειονότητά τους (58,2%) είχαν ξανά επαφή με κάποιο θεραπευτικό κέντρο στο παρελθόν. Η συντριπτική τους πλειονότητα ήταν άνδρες (87,7%), ενώ η πρώτη τους επαφή με τα ναρκωτικά ήταν στην ηλικία των 16 ετών, με ουσία έναρξης της χρήσης την κάνναβη.Τρία χρόνια αργότερα ξεκινούν τη χρήση της κύριας ουσίας κατάχρησης, που για τους περισσότερους είναι η ηρωίνη. Οταν προσέρχονται στο θεραπευτικό πρόγραμμα, κάνουν ήδη χρήση της κύριας ουσίας επί επτάμισι χρόνια.ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΣΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΣΗΡΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ,ΕΝ ΜΕΡΟΙ.Ο ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΔΑΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΡΩΙΝΟΜΑΝΕΙΣ ΧΑΣΙΚΛΗΔΕΣ ΣΠΙΝΤΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΕΙΡΗ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΩΣΗ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΠΕΧΘΗ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΑΤΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΙΔΙΟΥΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ.

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΣΑΚΙ......

Aίρει κάθε προβληματισμό και φραγμό στη χρήση των όπλων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης από τους αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς εφόσον συντρέχει κίνδυνος ένοπλης επίθεσης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς. Με γνωμοδότησή του, η οποία απορρέει από την κρίση που έχει δημιουργηθεί στη δημόσια ασφάλεια με την έξαρση της τρομοκρατίας, αλλά και της ασάφειας στην ερμηνεία του νόμου, ο κ. Σανιδάς «λύνει» τα χέρια των αστυνομικών. Σχετικό ερώτημα είχε υποβάλει η ΕΛ.ΑΣ. στην Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου, προκειμένου να διασαφηνιστεί το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τη χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Οχι μόνο επιτρέπεται, λέει εμφαντικά στο εννεασέλιδο έγγραφό του ο κ. Σανιδάς, αλλά «επιβάλλεται οι αστυνομικοί στους οποίους έχει ανατεθεί η φύλαξη στόχων, είτε αυτοί είναι πρόσωπα είτε κοινής ωφελείας εγκαταστάσεις, προκειμένου να εκπληρώσουν την αποστολή τους και να αντιμετωπίσουν επίθεση με όπλα (βόμβες μολότοφ, εκρηκτικούς μηχανισμούς, ρόπαλα, λοστούς κ.λπ.) να κάνουν χρήση των χειροβομβίδων, οι οποίες κατά την έκρηξη διασπώνται σε μικρά τεμάχια από καουτσούκ». Οι χειροβομβίδες αυτές, υπογραμμίζει ο κ. Σανιδάς, δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των θανατηφόρων μέσων ούτε προκαλούν σοβαρές σωματικές βλάβες και στοχεύουν στο να αποκρούσουν την επίθεση και να προστατεύσουν τη ζωή των προσώπων και την ακεραιότητα των δημόσιων κτιρίων.
Oι χειροβομβίδες αυτές προκαλούν μόνο «σοκ αδρανοποίησης», το οποίο αναγκάζει τον επιτιθέμενο να σταματήσει την επίθεση, αποτρέποντάς τον έτσι. Κατά τον εισαγγελέα, θα ήταν παράλογο και αντίθετο προς την ύπαρξη της αστυνομίας, οι αστυνομικοί να έχουν μεν καθήκον να προστατεύουν στόχους, πλην όμως, να τους απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τα αναγκαία μέσα για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού. Και διατυπώνει το εύλογο ερώτημα. Αν απαγορευόταν η χρήση μέσων αποτροπής, «ποιος ο λόγος ύπαρξης και λειτουργίας της Αστυνομίας»;
Δεν παραλείπει στη συνέχεια ο κ. Σανιδάς να αναφέρει ότι «η ζωή αλλά και η σωματική ακεραιότητα είναι αναφαίρετα έννομα αγαθά, ενώ οι κοινής ωφελείας εγκαταστάσεις και τα δημόσια κτίρια αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού, ο οποίος τελικώς θα κληθεί να καταβάλει το τίμημα των εμπρησμών, βανδαλισμών και της καταστροφής τους, όπως έχει κατ’ επανάληψη συμβεί στο παρελθόν (δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστημιακά κτίρια έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός)». Λόγος για τον οποίο επιβάλλεται η προστασία τους από τους δράστες.ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΜΕ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΛΑ.ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ Η ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΟ ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΡΙΦΗ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ.ΑΡΕ ΜΑΑΑΑΑΑΝΑΑΑΑΑΑ.ΡΕ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΕΝΤΕ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΛΙΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΠΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΕΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΛΙΓΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ.ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΥΡΙΕ ΣΑΝΙΔΑ.

ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ.....ΕΛΛΑΣ

«Μια κυβέρνηση για όλους τους Νοτιοαφρικανούς», ήταν η υπόσχεση που έδωσε ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα μετά την εκλογική νίκη του στις 22 Απριλίου 2009. Προσωπικότητα εξίσου αινιγματική και χαρισματική, ο Ζούμα διοικεί πλέον την πρώτη δύναμη της μαύρης ηπείρου, αντιμέτωπος με μια κοινωνία διαβρωμένη από τις ανισότητες και την εγκληματικότητα. Καλείται επίσης να αντιμετωπίσει την κρίση που ταλανίζει το κόμμα του, το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ΑΕΚ), το οποίο υπονομεύεται από εσωτερικές εντάσεις.ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΣΥΝΕΛΘΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ Η ΒΑΛΕ ΤΑΞΗ ΤΑΠΕΙΝΑ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΝΑΤΑ ΜΑΣ .....ΠΑΛΙ

To Kέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Ο αρχιεπίσκοπος, που γευμάτισε το μεσημέρι μαζί με τα παιδιά στο Κέντρο, ανακοίνωσε ότι η Εκκλησία θα παραχωρήσει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) οικόπεδο στην Αθήνα και θα καλύψει τα έξοδα θεραπευτικού προγράμματος διαμονής εφήβων.
Το πρόγραμμα θα παρέχει τη δυνατότητα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης σε εφήβους που δεν διαθέτουν οικογενειακή υποστήριξη, βρίσκονται στο δρόμο, προέρχονται από την επαρχία ή έχουν αποφυλακιστεί, καλύπτοντας μια χρόνια και ζωτική ανάγκη στον τομέα αυτό.
Ο κ. Ιερώνυμος, τέλος, συζήτησε με τους εκπροσώπους του Κέντρου τρόπους περαιτέρω συνεργασίας, με στόχο τόσο την παραπομπή προς τα Συμβουλευτικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ των χρηστών που απευθύνονται στις ενορίες όσο και την υποστήριξη της κοινωνικής επανένταξης των ατόμων που απεξαρτώνται.AKOYTE ΜΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΖΟΧΑΜΕΝΟΙ(ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΥΩ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΘΥΜΑ ,ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΣΑΣ.) Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΘΕΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ.Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ;;;ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΛΙ Η ΛΥΠΗΣΗ ;;; Η ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΙΣ 350.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ,ΔΗΛΑΔΗ 2.000.000 ΚΟΣΜΟ;;;ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΣΤΗΡΗΧΤΕΙ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.;;;;ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΙΡΩΝΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟΔΕΧΤΗΤΕ ΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ.ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.ΦΙΛΙΚΑ GOSTMAN ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009

50%-70%...ΨΕΜΑΤΑ

Εκδήλωση πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το θέμα της ουσιοεξάρτησης-απεξάρτησης, αλλά και συνάμα αισιοδοξίας για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, διοργάνωσε, απόψε, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το θεραπευτικό πρόγραμμα ΙΑΝΟΣ με τη στήριξη της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΙΑΝΟΣ - τμήμα αποκατάστασης εξαρτημένων ατόμων, βρίσκεται σε εξέλιξη από τη δεκαετία του '90 και υπάγεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των στόχων του προγράμματος είναι η αποκατάσταση των εξαρτημένων ατόμων, αλλά και συνάμα η επανένταξή τους στην κοινωνία, σύμφωνα με το μέλος του επιστημονικού προσωπικού του προγράμματος, Δέσποινα Δίντσικου. H κυρία Δίντσικου, υπογράμμισε, επίσης, ότι τα ποσοστά ολοκλήρωσης των διάφορων τομέων του προγράμματος είναι θετικά και κυμαίνονται μεταξύ 50-70%.
«Τίποτα δεν είναι αδύνατο και ποτέ δεν είναι αργά, τα εξαρτημένα από ουσίες άτομα, να ξεκινήσουν μια προσπάθεια για την απεξάρτησή τους», τόνισε ο διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γούλιος. Από την πλευρά της, η εντεταλμένη νομαρχιακή σύμβουλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Έφη Βασιλειάδου, αναφέρθηκε στην ευαισθητοποίηση και έμπρακτη συμβολή της Νομαρχίας προς τα εξαρτημένα άτομα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική συναυλία.ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΩΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 50%-70% ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΤΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΟ70% ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΤΕ ΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΦΡΑΓΚΟΔΙΦΡΑΓΚΑ.ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ.ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΝΕΣ ΟΜΩΣ.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΙΣ

Μετά την απόρριψη της ένστασης, που είχε υποβάλει ο συνεταιρισμός Δολών, από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση της ζώνης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Καλαμάτα» για το ελαιόλαδο ολόκληρου του Νομού Μεσσηνίας.Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την......
αποδοχή του αιτήματος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας για επέκταση της ζώνης ΠΟΠ και τα σχετικά έγγραφα θα προωθηθούν στις Βρυξέλλες για την κατοχύρωσή ή μη της ονομασίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η διαδικασία προβλέπεται να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο και δικαίωμα ένστασης σε κοινοτικό επίπεδο δεν έχουν πλέον Έλληνες παραγωγοί, αλλά ελαιοπαραγωγοί των άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΛΥΘΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΗ Η ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΟ.ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

ΠΑΝΙΚΟΣ

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπουν οι κάτοικοι και οι δήμαρχοι των περιφερειακών δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας πως η εγκληματικότητα έχει φτάσει, κυριολεκτικά, έξω από την... πόρτα τους. Η εικόνα των άλλοτε φιλήσυχων οικισμών έχει αλλάξει άρδην και πλέον οι διαρρήξεις, οι μικροκλοπές και οι επιθέσεις έχουν ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη. Η μεγαλύτερη «πληγή», όμως, παραμένει η ελλιπής αστυνόμευση, με αποτέλεσμα μέχρι να φτάσει το περιπολικό στον τόπο του εγκλήματος, οι κακοποιοί, μαζί με τη λεία τους, να έχουν ήδη «κάνει φτερά».Αγιος Αθανάσιος: Ανύπαρκτη η ΑστυνομίαΛίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, στο Βαθύλακκο, τη Γέφυρα, τη Ν. Μεσήμβρια και τους υπόλοιπους οικισμούς του δήμου Αγίου Αθανασίου η ανασφάλεια των κατοίκων έχει «χτυπήσει κόκκινο». Την περασμένη Παρασκευή δύο άτομα εισέβαλαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και με την απειλή όπλου άρπαξαν από τους υπαλλήλους 1.500 ευρώ. «Παλιότερα τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Τώρα πώς να μην ανησυχούμε;», αναρωτιέται ο δήμαρχος, Αριστείδης Αραμπατζής. Μάλιστα, την ώρα που η εγκληματικότητα δείχνει να «μετακομίζει» προς τους περιφερειακούς δήμους, η παρουσία της Αστυνομίας παραμένει σταθερά... ανύπαρκτη. «Ο δήμος μας καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το ΑΤ Σίνδου και σε μεγάλο βαθμό είμαστε απροστάτευτοι, αφού είναι αδύνατον ένας δήμος 20.000 κατοίκων να εποπτεύεται από ένα μόνο περιπολικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.Καλλιθέα: 20 διαρρήξεις σ' ένα εξάμηνοΜία θέση στο νέο «χάρτη της εγκληματικότητας» διεκδικεί... επάξια και ο δήμος Καλλιθέας. Μόνο τους τελευταίους έξι μήνες έχουν καταγραφεί περίπου 20 διαρρήξεις κατοικιών στην περιοχή του Πενταλόφου, ενώ αντίστοιχα αυξημένοι είναι οι δείκτες εγκληματικότητας και στο Μεσαίο, τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Νεοχωρούδα, όπου έχουν την έδρα τους αρκετές επιχειρήσεις. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μόλις πριν από λίγες ημέρες δύο κουκουλοφόροι λήστεψαν έναν πλανόδιο λαχειοπώλη στη μέση του δρόμου. Ο κόσμος έχει φτάσει στο σημείο να φοβάται να βγει από τα σπίτια του, κάτι που είναι πρωτόγνωρο για το δήμο μας», καταγγέλλει με αγανάκτηση ο δήμαρχος, Δημήτρης Σαραμάντος, συμπληρώνοντας πως τελευταία έχει αυξηθεί κατακόρυφα και η χρήση και διακίνηση ναρκωτικών. «Τα προβλήματα μας καίνε, όμως, παρ΄ όλα αυτά, η Αστυνομία αγνοεί τα αιτήματά μας για ενίσχυση των περιπολιών», καταλήγει ο κ. Σαραμάντος.Εγνατία: «Ανοίγουν» το ένα σπίτι μετά το άλλοΣτο δήμο Εγνατίας, οι κάτοικοι προσπαθούν να κρατήσουν την εγκληματικότητα μακριά από τα σπίτια τους με συναγερμούς και πόρτες ασφαλείας. Μάταια όμως. «Εδώ και δύο εβδομάδες κάποιοι έχουν πάρει στη... σειρά τους οικισμούς και αδειάζουν το ένα σπίτι μετά το άλλο», μας λέει ο δήμαρχος, Αστέρης Ρετζέπης. «Εμείς εδώ είμαστε μία κλειστή κοινωνία και οτιδήποτε συμβαίνει το μαθαίνουμε αμέσως», συμπληρώνει. Μάλιστα, πολλές φορές, το μαθαίνουν πριν από την... Αστυνομία, αφού το περιπολικό του ΑΤ Λαγκαδά που καλύπτει την περιοχή μπορεί να κάνει έως και μία ώρα για να φτάσει στο δήμο τους (!).Εχέδωρος: «Αποδεχτήκαμε την εγκληματικότητα»Αρπαγές τσαντών, διαρρήξεις κατοικιών και ληστείες τραπεζών συνθέτουν το σκηνικό και στο δήμο Εχεδώρου, όπου τα Διαβατά διατηρούν τα πρωτεία στην εγκληματικότητα. «Δυστυχώς εμείς εδώ έχουμε αποδεχτεί τόσο την εγκληματικότητα όσο και την αδιαφορία της Αστυνομίας απέναντι στα συνεχή αιτήματά μας για ενίσχυση των περιπολιών», δηλώνει με πίκρα ο δήμαρχος, Γιώργος Αρβανιτίδης.Λαγκαδάς: Μέρος της καθημερινότητας Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο δήμο Λαγκαδά, όπου το τελευταίο διάστημα οι διαρρήξεις κατοικιών έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας των πολιτών. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος, Γιάννης Καραγιάννης, το ΑΤ Λαγκαδά καλύπτει ένα μεγάλο μέρος γειτονικών δήμων, με αποτέλεσμα πολλές φορές ο δήμος των 25.000 κατοίκων να μένει απροστάτευτος. «Πριν από 20 χρόνια δεν είχαμε ούτε μία ληστεία και ξαφνικά παρατηρούμε αυτήν την έξαρση και είναι λογικό να ανησυχούμε. Τουλάχιστον δεν έχουμε φτάσει ακόμη στα επίπεδα της Θεσσαλονίκης», καταλήγει ο κ. Καραγιάννης.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΛΑΒΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΙΝΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ.ΜΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΚΟΥΣΩΝ ΑΚΟΥΣΩΝ

Μόλις μια αδρή εικόνα της πραγματικότητας δίνουν τα στοιχεία που συγκεντρώνονται για τη χρήση ουσιών στην Ελλάδα, όμως το πρόβλημα είναι τεράστιο και η αντιμετώπισή του από αυτούς που χαράζουν πολιτική ανεπαρκέστατη έως ανύπαρκτη, κατήγγειλε χθες σε συνέντευξη Τύπου η επιστημονικά υπεύθυνη του δημόσιου προγράμματος απεξάρτησης 18ΑΝΩ κ. Κατερίνα Μάτσα. Δεν έχει γίνει τίποτε πέραν του ΚΕΘΕΑ τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία μονάδων απεξάρτησης ανά την Ελλάδα και μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται το 18ΑΝΩ από την αύξηση του αιτήματος για θεραπεία εξαρτημένων από την επαρχία.Επίσης, επισήμανε την έλλειψη μονάδων σωματικής αποτοξίνωσης (υπάρχει μία στη Θεσσαλονίκη και μια για εφήβους στην Αθήνα) γεγονός που, μεταξύ άλλων, έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζουν οι ψυχιατρικές κλινικές με το αζημίωτο. Ακόμη, πολλά από τα εξαρτημένα άτομα που προσεγγίζουν το 18ΑΝΩ έχουν εμπειρία από παράνομες «δομές θεραπευτικές», που λειτουργούν χωρίς καν άδεια, αλλά ούτε βέβαια εγκεκριμένο θεραπευτικό πλαίσιο. «Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται εκεί μέσα» είπε χαρακτηριστικά. Ενώ φοβερή είναι η οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών από αυτές τις «θεραπείες», μετά τις οποίες, εξάλλου, σύντομα τα άτομα υποτροπιάζουν.
Επισήμανε τη διαρκή αύξηση των προσερχόμενων για θεραπεία μεταναστών, που σημειώνεται και στους εφήβους. Παρά το γεγονός ότι σήμερα η αναλογία προσερχόμενων γυναικών είναι μία προς 4 άντρες έναντι του παλαιότερου 1 προς 6, χαρακτήρισε πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα τη χαμηλή προσέλευση γυναικών και μανάδων τοξικομανών στις εξειδικευμένες μονάδες του 18ΑΝΩ. Ενας από τους λόγους χαμηλής προσέλευσης είναι ο βαρύτατος στιγματισμός της γυναίκας τοξικομανούς από την κοινωνία και την οικογένειά της. Κλίμα ανοχής προς τη χρήση ουσιών επικρατεί στην κοινωνία τόνισε, με αποτέλεσμα να έχουμε εφήβους που εντάσσονται κατευθείαν στο τμήμα ενηλίκων καθώς έρχονται με πλήρως εγκατεστημένη εξάρτηση, όταν η ηρωίνη έχει μπει για τα καλά στη ζώη τους. ΑΚΟΥΣΩΝ ΑΚΟΥΣΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ .ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ .ΛΕΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΤΣΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ ΕΝΝΟΩ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ Η ΕΧΕΤΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΑΣ ΣΕ ΜΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ Η ΘΥΜΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ.Η Κ. ΜΑΤΣΑ ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ Κ.ΜΑΤΣΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΡΑΤΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΚ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΛΥ ΣΙΝΙΕ ΜΠΡΑΒΟ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΦΙΜΙΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΛΟΓΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΡΗΤΗ ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΝΤΕ ΦΡΑΓΚΑ ΘΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΘΕΑ;ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ .

ROLLING ΒΡΟΤΗΕRS...;;;

Σοβαρά προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή και τη λειτουργία του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) έχει προκαλέσει ο συγκεντρωτισμός του νέου νόμου για τις προμήθειες Υγείας, ενώ η παρατεταμένη καθήλωση της κρατικής χρηματοδότησης έχει υποχρεώσει το Κέντρο σε αναστολή των προσλήψεων από το... 2006!
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων χθες σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ Χαρ. Πουλόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση του ετησίου απολογισμού του Κέντρου. Ο ίδιος ανέφερε, μάλιστα, ότι, την ίδια στιγμή, δεκαπέντε πόλεις της χώρας ζητούν μετ' επιτάσεως τη δημιουργία νέων μονάδων του ΚΕΘΕΑ, με αποφάσεις δημοτικών ή νομαρχιακών συμβουλίων και άλλων κοινωνικών και επιστημονικών φορέων.Με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στη Βουλή, ο Χαρ. Πουλόπουλος ζήτησε να καθιερωθεί η παρακολούθηση θεραπευτικού προγράμματος ως εναλλακτική της φυλάκισης για τους χρήστες ναρκωτικών, κάτι, που όπως ανέφερε, θα μπορούσε να εφαρμόζεται τόσο κατά την προδικασία όσο και κατά την ακροαματική διαδικασία. Ο ίδιος ζήτησε επίσης την υφ' όρους απόλυση των κρατουμένων χρηστών ναρκωτικών με τη συμπλήρωση των 3/5 της ποινής τους, κάτι που, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, "ισχύει ακόμη και για όσους έχουν διαπράξει φόνο, αλλά όχι για τους χρήστες ναρκωτικών"!Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Γερ. Νοταράς, υπογράμμισε ότι "οι εξαρτημένοι πρέπει να βρίσκονται σε θεραπευτικά προγράμματα και όχι στη φυλακή, οι απεξαρτημένοι στην κοινωνία και όχι στο περιθώριο". Ο ίδιος υποστήριξε την άποψη σύμφωνα με την οποία "η εξάρτηση δεν είναι χρονία υποτροπιάζουσα νόσος του εγκεφάλου και υπάρχει πλήρης και οριστική απεξάρτηση", ενώ σημείωσε ότι "το ΚΕΘΕΑ δεν είναι εναντίον του πλουραλισμού των θεραπευτικών προγραμμάτων ούτε εναντίον της θεραπείας υποκατάστασης, αλλά η λύση είναι η ψυχοθεραπευτική παρέμβαση και όχι η εφ' όρου ζωής χορήγηση υποκαταστάτων".
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Χαρ. Πουλόπουλος, 1.048 άτομα δέχθηκαν πέρυσι υπηρεσίες από τις θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ, έναντι 1.053 για το 2007, 527 άτομα δέχθηκαν υπηρεσίες από τα Κέντρα Κοινωνικής Επανένταξης, έναντι 499 για το 2007, 5.913 άτομα έλαβαν υπηρεσίες από τα Κέντρα Οικογενειακής Υποστήριξης, έναντι 5.733 για το 2007, ενώ 1.727 φυλακισμένοι χρήστες ναρκωτικών έλαβαν πέρυσι υπηρεσίες από το σύνολο των δομών του ΚΕΘΕΑ που λειτουργούν στις φυλακές της χώρας, έναντι 1.432 για το 2007.
Στη συνέντευξη Τύπου του ΚΕΘΕΑ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Ν.Δ. Παν. Μελάς, πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τα ναρκωτικά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Γείτονας, η βουλευτής του ΛΑΟΣ Χρ. Αράπογλου, η Λ. Καρατζά, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, και ο ψυχολόγος Ηλ. Μιχαλαρέας από τη μονάδα απεξάρτησης "18 Άνω".Κραυγή από τα Κέντρα Πρόληψης
Τέλος, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το σωματείο στελεχών πρόληψης ζητεί μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του την "καταβολή των ογκωδών οφειλών υπουργείου Υγείας - ΟΚΑΝΑ προς τα Κέντρα Πρόληψης, ύψους 13 εκ. ευρώ, και την τήρηση εις το ακέραιο της νέας πενταετούς προγραμματικής σύμβασης, που υπογράφτηκε μετά από πολλές πιέσεις. Αυτήν τη στιγμή, με εμάς και τα Κέντρα μας σε καθεστώς ομηρίας, δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα διάλογο με τους οφειλέτες, παρά μονάχα για την καταβολή των οφειλών τους. Την επόμενη της καταβολής των οφειλών, απαιτούμε να ξεκινήσει υπεύθυνος διάλογος σχετικά με την επίλυση του θεσμικού μας προβλήματος, με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και των κοινοβουλευτικών κομμάτων και επί τη βάσει επίσημης πρότασής μας για δίκτυο αυτοδιοικούμενων ΝΠΔΔ, υπό τη συνεπή επιστημονική εποπτεία του υπουργείου Υγείας και του ΟΚΑΝΑ".ΠΟΛΛΥ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΒΡΩΜΑ ΓΙΑ 13 ΕΚ.€ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΣΤΟΠΟΥΜΕ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ.ΜΟΝΟ ΑΡΠΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟ ΒΙΑΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΧΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΑ.ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΜΙΣΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΥΣΑΝ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΣΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΓΚΟΣ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΑΛΛΑ ΣΕ ΒΑΣΕΙ ΕΤΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.ΕΝΤΕΛΕΙ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΥ ΓΟΝΕΙΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΤΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΟΙ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ;;;ΕΤΣΙ;;;Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟΣ.ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΟΜΑΝΑ.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ....

Καταγγελίες για τη λειτουργία παράνομων κέντρων απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, διατύπωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, Ηλίας Κονδύλης, με αφορμή την μεθαυριανή παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Όπως είπε ο κ. Κονδύλης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, οι ιδιωτικές κλινικές και οι ξενώνες που προσφέρουν έναντι αδράς αμοιβής αμφίβολης αποτελεσματικότητας προγράμματα απεξάρτησης ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Χαρακτήρισε την ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης ως «οργανωμένο χτύπημα στην θεραπεία» ενώ ζήτησε να ενισχυθεί χρηματοδοτική ενίσχυση των κέντρων πρόληψης.
Επίσης, ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας να διαθέσει το χρηματικό ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ που -όπως είπε- προορίζεται για τη λειτουργία των 73 κρατικών κέντρων που λειτουργούν στην Ελλάδα, ενώ απηύθυνε πρόσκληση για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει αύριο το ΕΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στις 7 το απόγευμα.
«Η εμπορευματοποίηση της απεξάρτησης έχει λάβει ακραίες διαστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Σε δεκάδες ιδιωτικές κλινικές και ξενώνες λειτουργούν ``παράνομα`` προγράμματα απεξάρτησης, με το κόστος τους, για ένα 6μηνο, να προσεγγίζει τα 3.000 ευρώ», επισήμανε ο κ. Κονδύλης, τονίζοντας ότι η ποιότητα των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι αμφίβολη και αναποτελεσματική.
Υπέρ ενός δημόσιου και δωρεάν φορέα πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης και απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, τάχθηκε εξάλλου, και ο επιστημονικός υπεύθυνος της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΑΡΓΩ», Παναγιώτης Γεωργάκας, ενώ ο εκπρόσωπος του σωματείου στελεχών κέντρων πρόληψης Ανδρέας Τσούνης κατήγγειλε ότι πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν έως κι ένα χρόνο απλήρωτοι.ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ.ΟΧΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΓΕΡΗ ΜΠΙΖΝΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΓΙΞΟΥΝ.ΤΟ ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ 3.000€.ΟΧΙ Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ.ΑΡΕ ΠΟΣΕΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΝΤΡΟΠΗ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΞΗ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΤΑ ΛΕΞΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΡΩΤΑΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΟΤΟ.ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΑΤΙΑ.

ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΗΣΗΣ...;;

Χωρίς τέλος είναι η σύγκρουση του Θόδωρου Πάγκαλου με το ΚΚΕ, καθώς και οι δύο πλευρές θεωρούν ότι το θέμα της διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων θα κυριαρχήσει και στην αναμέτρηση των εθνικών εκλογών.
Ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας την Τετάρτη στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι εξαιτίας του δεν ψηφίζεται ο νόμος για τον έλεγχο στα οικονομικά των κομμάτων από ορκωτούς λογιστές. "Δεν το δέχεται το ΚΚΕ και η ΝΔ, χρησιμοποιώντας αυτή την άρνηση ως πρόσχημα, δεν το πρχώρησε αυτά τα 5 χρόνια" είπε ο κ. Πάγκαλος.Η απάντηση ήρθε άμεσα από την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία σε συνέντευξή της το μεσημέρι αποκάλεσε τον κ. Πάγκαλο "γνωστό προβοκάτορα" και έδωσε στους δημοσιογράφους την έκθεση που έκαναν ορκωτοί λογιστές στο ΚΚΕ, καθώς και την έκθεση της επιτροπής οικονομικοού ελέγχου της Βουλής, που αφορούν τον ισολογισμό και τις δαπάνες του κόμματος το 2007.Η κ. Παπαρήγα, μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα περισσότερο και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι είναι έκθετο με την υπόθεση των χρημάτων της Siemens, τα οποία εισέρρευσαν στα ταμεία του κόμματος, σύμφωνα -όπως είπε- με τα όσα έχει δηλώσει ο κ. Τσουκάτος. "Γιατί δεν παραδίδουν τα βιβλία τους να ελεγχθούν; Γιάννης κερναει, Γιάννης πίνει" είπε. Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, επικαλούνται τον έλεγχο που έκαναν οι ορκωτοί λογιστές στα βιβλία του κόμματος και τονίζουν πως όλα τα κόμματα πρέπει να δεχτούν τις προτάσεις Παπανδρέου για τη διαφάνεια. "Ξέρετε πολύ καλά ότι τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ έχουν ελεγχθεί από τους ορκωτούς ελεγκτές της Βουλής, όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος, ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα το οποίο έχει μιλήσει για διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων" δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Καρακλιούμη.ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΑΝ ΠΑΛΙΟΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ. ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.....ΣΣΣΣΣΣΣΣ ΚΑΙ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΩΤΗΣ...ΣΣΣΣΣΣΣ.ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΖΕΥΤΗΤΑΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙ ΜΗΛΟ ΦΟΥΜΑΡΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 94 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΘΑΙΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΙΑ.ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ..ΤΡΙΤΟΥ ΤΥΠΟΥ


Τα τελευταία χρόνια οι προτάσεις για την τύχη του ΟΚΑΝΑ πέφτουν σαν το χαλάζι: *Πριν δύο χρόνια της «μόδας» ήταν η ενσωμάτωση του οργανισμού στο ΕΣΥ. Τον Ιούνιο του 2007 ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος δηλώνει κατηγορηματικά στην «Κ.Ε.»: «Ο ρόλος του ΟΚΑΝΑ θα είναι εκπαιδευτικός! Παύει στο εξής να διαχειρίζεται προγράμματα θεραπείας. Το ΕΣΥ «απορροφά» τη χορήγηση υποκατάστατων. Με αυτή τη μεταρρύθμιση εξασφαλίζουμε την οικονομική βιωσιμότητα του οργανισμού, που είναι προβληματική».
*Ενα χρόνο αργότερα, στις 7/9/2008, ο υπουργός αλλάζει ρότα: οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ απλά θα τοποθετούνται χωροταξικά σε προαύλιο χώρο του ΕΣΥ.
*Τον Ιούνιο του 2009 το σκηνικό εκ νέου αλλάζει άρδην και τα προαύλια του ΕΣΥ... ακόμη περιμένουν τις μονάδες. Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΑΝΑ εισηγείται στο υπουργείο Υγείας το Πρόγραμμα Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης Ουσιοεξαρτημένων (ΠΕΔΠΟ) που θα βασίζεται σε σύστημα παράλληλης ιατρικής συνταγογράφησης υποκατάστατων από ιδιώτες ιατρούς.
Το νέο σύστημα
Η πρόταση διαθέτει αρκετούς υποστηρικτές, αλλά η απόφαση σκοντάφτει στο υπουργείο Υγείας. Ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Παν. Κανελλάκης «δείχνει» ως υπαίτιο της καθυστέρησης τον Δ. Αβραμόπουλο και του καταλογίζει ότι «προσμετρά το πολιτικό κόστος, γιατί μια τέτοια μεταρρύθμιση χτυπά το μονοπώλιο της ηρωίνης»!
*Δεν είναι, όμως, μόνο το υπουργείο. Πολλοί θεωρούν λάθος να παραχωρείται ένα μεγάλο τμήμα της διάθεσης υποκατάστατων στον ιδιωτικό τομέα. Ο ΟΚΑΝΑ προκειμένου να διασκεδάσει αυτές τις αντιδράσεις χρησιμοποιεί στην πρότασή του ασαφείς διατυπώσεις. Αποφεύγει να μιλήσει για τα ιδιωτικά ιατρεία που θα συνταγογραφούν και χρησιμοποιεί την διατύπωση «Δίκτυο Συνεργαζόμενων Υπηρεσιών».
Περί τίνος πρόκειται; Τόσο ο πρόεδρός του Γ. Φωτεινόπουλος όσο και ο αντιπρόεδρος Π. Κανελλάκης με δηλώσεις τους στην «Κ.Ε.» είναι απολύτως αποκαλυπτικοί:
Κάνουν ευθέως λόγο για το «άνοιγμα» του ΟΚΑΝΑ σε ιδιώτες ιατρούς, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα αυτό εφαρμόζεται με επιτυχία στη Γαλλία, όπου σε 100.000 χρήστες χορηγείται συνταγογραφούμενη βουπρενορφίνη καθώς και σε πάνω από 200.000 χρήστες στις ΗΠΑ.
*Το υπουργείο Υγείας για να κάνει αποδεκτή την πρόταση θέτει έναν όρο: να εγκριθεί από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και από το ΚΕΘΕΑ.
Η πρόταση παρουσιάστηκε στη Βουλή τον Απρίλιο, αλλά αναμένεται δεύτερη συνάντηση για να εκφράσουν τις απόψεις τους η πρώην υπουργός Υγείας Μαριέττα Γιαννάκου, οι πρώην πρόεδροι του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη, Αννα Κοκκέβη, ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ Χαρ. Πουλόπουλος και άλλοι φορείς.
*Πότε θα γίνει η συνάντηση; Αγνωστο, αφού τα θερινά τμήματα της Βουλής δεν συμπεριλαμβάνουν την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.
*Ο Π. Κανελλάκης, βασικός εμπνευστής του σχεδίου, πιστεύει ότι στην «υπόθεση ναρκωτικά» η μεγάλη πρόκληση δεν είναι στη θεραπεία, αλλά στην πρόληψη.
«Δεν είναι στο πώς θα βγάλουμε άτομα από την ηρωίνη, αλλά στο πώς θα εμποδίσουμε νέους ανθρώπους να παίρνουν ηρωίνη. Με την ελεγχόμενη συνταγογράφηση των υποκατάστατων το εμπόριο της ηρωίνης θα υποστεί πλήγμα, ο κύκλος εργασιών των ναρκω-κυκλωμάτων και ο μηχανισμός διάθεσης και διάδοσης των ουσιών θα συρρικνωθεί».
- Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα: Και αν τα χάπια της βουπρενορφίνης καταλήξουν στη μαύρη αγορά;
Ο συνομιλητής μας μας αιφνιδιάζει: «Μακάρι! Να ανοίξει η αγορά της μεταπώλησης και να χτυπηθεί το εμπόριο. Αν η χορήγηση υποκατάστατων εφαρμοστεί στενοκέφαλα χωρίς να απλωθεί σε ιδιώτες γιατρούς, καταλήγουμε σε μία από τα ίδια. Τα συμφέροντα είναι τεράστια! Πώς θα ζήσει ο μεγάλος πληθυσμός που επαγγέλλεται την ηρωίνη, θεραπευτές, δικηγόροι; Θα αψηφήσει ο Αβραμόπουλος το λεγόμενο πολιτικό κόστος;»
«Το ΚΕΘΕΑ συμφωνεί στην εφαρμογή του προγράμματος μόνο υπό την άμεση εποπτεία του υπουργείου Υγείας και με τη συνεργασία των φορέων (ΟΚΑΝΑ - ΕΣΥ - ΚΕΘΕΑ), η οποία θα διασφαλίζει τον δημόσιο, δωρεάν αλλά και ποιοτικό χαρακτήρα των υπηρεσιών», τονίζει από την πλευρά του ο διευθυντής του Χ. Πουλόπουλος, και προειδοποιεί:
*«Η συνταγογράφηση υποκατάστατων από ιδιώτες γιατρούς μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Δημιουργούνται προϋποθέσεις για ανεξέλεγκτη διάθεση των ουσιών, λόγω υπερσυνταγογράφησης, και εκτροπής τους στη μαύρη αγορά. Ο χρήστης που θα εξασφαλίσει τη δόση του σε υποκατάστατα στον ιδιώτη, δύσκολα θα αναζητήσει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε άλλο πλαίσιο, πράγμα που κατ' ουσία οδηγεί στη διαιώνιση της χρήσης».
«Ναι στη συνεργασία»
*Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Γ. Φωτεινόπουλος αντιτείνει: «Τις αντιρρήσεις του ΚΕΘΕΑ εμείς τις θέτουμε ως προϋποθέσεις. Θα ήταν, όμως, λάθος να απορρίψουμε τη συνεργασία με ιδιώτες. Σύντομα θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και ο υπουργός Υγείας θα υπογράψει».
*Η πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη συμφωνεί με κάθε πρόταση που επιδιώκει την κατάργηση της λίστας αναμονής, αρκεί να μην παραβιάζεται η δωρεάν παροχή και ποιότητα των υπηρεσιών και η ισότιμη πρόσβαση. Θέτει, όμως, ένα άλλο ζήτημα:
«Εχουμε παραπλανηθεί και εξαντληθεί αναμένοντας την επίσημη έγκριση και υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά των ναρκωτικών, καταναλωνόμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις, διαβουλεύσεις και προτάσεις, που όλες καταλήγουν στις ελληνικές καλένδες. Το ίδιο ισχύει και για το νέο πρόγραμμα. Εξι μήνες τώρα περιμένουμε να απαντηθούν τα ερωτήματα που καλοπροαίρετα και με πνεύμα συνεργασίας θέσαμε. Είναι βέβαιο ότι για μια ακόμα φορά εξαγοράζεται πολιτικός χρόνος».
Προϋποθέσεις προγράμματος
*Οι γιατροί που θα έχουν δικαίωμα να συνταγογραφούν βουπρενορφίνη προσλαμβάνονται στον ΟΚΑΝΑ με ετήσια σύμβαση μη αποκλειστικής απασχόλησης και αναλαμβάνουν τη θεραπεία 30 ασθενών.
Θα είναι υπεύθυνοι για τη διενέργεια ελέγχων για να αποφευχθεί ο κίνδυνος παράλληλης χρήσης.
*Απαγορεύεται να δέχονται ασθενείς ή να συνταγογραφούν σε χώρο κλινικών ή άλλων φορέων, που δεν έχουν άδεια από το υπουργείο Υγείας.
*Το κόστος για την παρακολούθηση των ασθενών θα καλύπτεται μέσω βιβλιαρίου απορίας ή ασφαλιστικού φορέα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η άμεση έκδοση βιβλιαρίου ασθενείας, το κόστος του σκευάσματος υποκατάστατου καλύπτεται από τον ΟΚΑΝΑ.
*Βασική προϋπόθεση πριν φθάσει ο χρήστης στα ιδιωτικά ιατρεία είναι να έχει υποβληθεί σε θεραπεία τουλάχιστον για ένα εξάμηνο.
*Στόχος του προγράμματος είναι να μηδενίσει τη λίστα αναμονής. ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΣ ΒΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΑΣΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΠΕΡΓΙΑ......;;


&ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ Την Τετάρτη και Πέμπτη 1 και 2 Οκτωβρίου οι συνάδελφοί μας των Κέντρων πρόληψης πραγματοποιούν 48ωρη απεργία και διαδήλωση στην Αθήνα. Πίσω από τις επετειακές εξαγγελίες για πολιτικές κατά των ναρκωτικών, πίσω από τις αλλεπάλληλες ιδρύσεις και επανιδρύσεις, πίσω από Εθνικά Σχέδια «Δράσης» που διατυπώνονται και επαναδιατυπώνονται σε κάθε αλλαγή πολιτικού προϊστάμενου, η πραγματικότητα για τους λειτουργούς του χώρου είναι τραγικά διαφορετική. Το δίκτυο των Κέντρων πρόληψης, που φιλοδόξησε να είναι ένας από τους τρεις πυλώνες της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων (πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη) ασφυκτιούν κάτω από το βάρος μιας πολιτικής αργού στραγγαλισμού τους με την μη τήρηση των δεσμεύσεων χρηματοδότησής τους από το υπουργείο Υγείας μέσω του ΟΚΑΝΑ. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ οφείλονται από το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΑΝΑ, ενώ άλλα 5 εκατομμύρια δεν δίνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΑΚΕ με πρόσχημα την μη τήρηση της συμφωνίας των δύο υπουργείων, λες και δεν πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση αλλά ιδιώτες συναλλασσόμενους. Αποτέλεσμα: εργαζόμενοι απλήρωτοι για μήνες, δομές που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα, ένα κλίμα αβεβαιότητας και επισφάλειας που μόνο σε χώρους πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων δεν αρμόζει. Τα Κέντρα Πρόληψης εκτελούνται μετά πολλών επαίνων. Την στιγμή που το έργο τους αναγνωρίζεται και κεφαλαιοποιείται πολιτικά από τις εκάστοτε ηγεσίες, οι ίδιοι άνθρωποι αρνούνται να διασφαλίσουν την συνέχιση της λειτουργίας τους. Και βέβαια τα Κέντρα Πρόληψης είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς παρόμοια φαινόμενα διακρίνουν όλη την πολιτική ενάντια στα ναρκωτικά: περιστασιακή και συμπτωματική αντιμετώπιση, αφύπνιση μόνο όταν οι προβολείς των ΜΜΕ αναδεικνύουν κάποιο θέμα, στρατηγικές που αλλάζουν σαν τις εποχές του έτους. Ως εργαζόμενοι στον δύσκολο και απαιτητικό αυτό χώρο αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα των συναδέλφων των κέντρων Πρόληψης ως αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μια αξία που είναι θεμελιώδης στο μήνυμα για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική ενάντια στα ναρκωτικά χωρίς τους ανθρώπους εκείνους που στην πρώτη γραμμή, πρόσωπο με πρόσωπο με το πρόβλημα και τις συνθήκες που το αναπαράγουν, δίνουν την μάχη με όρους πραγματικότητας και όχι επικοινωνίας Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι και η πολιτεία οφείλει να το κατανοήσει. Στον αγώνα τους για την επιβίωση του θεσμού και των δομών της Πρόληψης, οι συνάδελφοι των Κέντρων πρόληψης δεν πρέπει να μείνουν μόνοι. Καλούμε όσους πιστεύουν ότι οι εξαρτήσεις αποτελούν κοινωνικό πρόβλημα και άρα η αντιμετώπισή τους είναι υπόθεση της κοινωνίας, να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους των κέντρων πρόληψης στον αγώνα τους για: -Αμεση καταβολή των οφειλόμενων από την Πολιτεία -Διασφάλιση της λειτουργίας των Κέντρων πρόληψης με την εγγραφή των δαπανών τους στον κρατικό προϋπολογισμό - Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την πρόληψη στην Ελλάδα Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων .ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Δημήτρη Τσάμη, στη σημερινή "Θεσσαλονίκη"
100 χρόνια Ελληνική ΘεσσαλονίκηΏρα για επανάσταση αισθητικής.Αξίζει μια τέτοια συζήτηση σ’ αυτή την πόλη; Η Θεσσαλονίκη μεταμορφώνεται σε πόλη πολλαπλών περιθωρίων όπου βιώνουν κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές μοναχικότητες.Μια ευκαιρία δόθηκε με την πολιτιστική πρωτεύουσα αλλά όλα δείχνουν ότι δεν αξιοποιήθηκε. Η σημερινή πραγματικότητα μας προσγειώνει απότομα και θλιβερά. Είμαστε ασφαλώς πολύ πίσω. Γιατί να ελπίσουμε ότι η επέτειος των 100 χρόνων θα έχει καλύτερη μοίρα;Ίσως και μόνο επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.Η ελπίδα, ότι θα ξεφύγουμε από ό,τι στραγγαλίζει το σήμερα. Κατακερματισμός παραγόντων, ταπεινές ιδιοτέλειες γκρίνιες και αναβολές, μικροαπάτες και υπεκφυγές,. Μα πάνω απ’ όλα κακή, κάκιστη αισθητική μηδενικός σεβασμός του δημόσιου χώρου. Απ΄ αυτά πρέπει να ξεφύγουμε κι αυτή θα άξιζε να είναι η κληρονομιά των... εκατό χρόνων.Μια σκληρή, αμείλικτη επανάσταση ποιότητας, αξιοπρέπειας κι αισθητικής.Μια δυναμική εκστρατεία ενίσχυσης της κατά κεφαλήν καλλιέργειας και του δημόσιου ήθους. Δεν είναι ζήτημα χρημάτων, είναι πρωτίστως ζήτημα παραδειγμάτων. Αυτά λείπουν.Ένα νέφος ναρκισσιστικού λαϊκισμού σκέπασε την πόλη.Οι υποδομές εκσυγχρονίζονται, οι εποχές αλλάζουν, η ευρύτερη Βαλκανική γειτονιά μας προκαλεί.Κι εμείς εκεί. Στα περιθώρια. Συμβιβασθήκαμε με την ασχήμια και δεν μας αηδιάζει.. Δεν ξέρω πόσοι είμαστε. Ξέρω όμως, ότι χωρίς αισθητική προκοπή, ιστορική συναίσθηση και μέτρο, η ελπίδα θα πεθάνει πολύ νωρίς.KATAΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΓΩ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΥ ΑΙΜΑ.ΘΑ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ....

...και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει... Οι μετανάστριες και οι μετανάστες δεν είναι μόνοι!
Για 14η χρονιά τo Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του. Έλληνες και ξένοι, ελληνίδες και ξένες μαζί θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας. Γιατί ο ρατσισμός δεν πλήττει μόνο όσους τον υφίστανται, θίγει εξίσου και όσους τον ανέχονται. Το κυνήγι των μεταναστών και των προσφύγων δεν βελτιώνει τη ζωή των ντόπιων, αντίθετα προετοιμάζει την αφαίρεση των δικαιωμάτων όλων μας, αποκτηνώνει τις κοινωνίες και οπλίζει τη ρατσιστική Ακροδεξιά. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι πρόβλημα, έχουν προβλήματα. Πάνω τους οι κυρίαρχοι μεταθέτουν τα βάρη της δικής τους κρίσης, όπως κάνουν με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς, εξαπολύοντας αστυνομίες και στρατούς ενάντια στα θύματα της δικής τους πολιτικής.
Μαζί, λοιπόν, στο δρόμο που άνοιξε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, στο δρόμο της ενότητας ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων και ανέργων, στο δρόμο της αλληλεγγύης, της ζωής και της αξιοπρέπειας.
Στο χώρο φτάνουν τα λεωφορεία Β18, Γ18 και το τρόλεϊ 21. Επίσης, θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από το σταθμό μετρό του Ελαιώνα στο χώρο του φεστιβάλ και αρκετές θέσεις στάθμευσης.
ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΓΗ, ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ Η ΙΣΟΤΗΤΑ, ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.MIA KAΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΟΛΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΕΛΕΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΙΣΙΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΙΤΩΝ.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Τουλάχιστον 457 άτομα συνελήφθησαν στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ του Σαββάτου γύρω από τη πλατεία Αζαντί, ενώ σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίσθηκαν όταν οι διαδηλωτές, που αμφισβητούν το εκλογικός αποτέλεσμα και τη νίκη Αχμεντινετζάντ, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, που επίσης επικαλείται αστυνομικές πηγές, 40 αστυνομικοί τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και 34 δημόσια κτήρια υπέστησαν ζημιές.
Οι ιρανικές αρχές έχουν αναπτύξει χιλιάδες άντρες ασφαλείας στους δρόμους της Τεχεράνης για την καταστολή των όποιων διαδηλώσεων από τους υποστηριχτές της αντιπολίτευσης. Ήδη γίνεται λόγος για εκατοντάδες συλλήψεις αλλά και για νεκρούς, ενώ οι αρχές προβαίνουν και στη φίμωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως έγινε γνωστό ζητήθηκε από τον ανταποκριτή του BBC να εγκαταλείψει τη χώρα.
Η οργάνωση "Ρεπόρτερς χώρις σύνορα" ανέφερε ότι τουλάχιστον 23 δημοσιογράφοι και μπλόγκερς έχουν συλληφθεί από τις ιρανικές αρχές.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 12 Ιουνίου όταν μεγάλη μερίδα του λαού αμφισβήτησε τα εκλογικά αποτελέσματα που έδωσαν τη νίκη στον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κάνοντας λόγο για παρατυπίες.
Οι υποστηριχτές του βασικότερου στελέχους της αντιπολίτευσης,του Μιρ Χουσέιν Μουσαβί διαμαρτύρονται ζητώντας τη διενέργεια νέων εκλογών. Ωστόσο η ομιλία του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλι Χαμενέι, την Παρασκευή, ήταν υποστηρικτική για τον Αχμαντινετζάντ και στην ουσία αν και έκανε έκκληση για ηρεμία διευκρίνισε ότι περαιτέρω κινητοποιήσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές.
Αναλυτές σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, εκτιμούν ότι η ομιλία του Ανώτατου πνευματικού ηγέτη την Παρασκευή έδωσε το πράσινο φως στις δυνάμεις ασφαλείας για να ανοίξουν πυρ.
Έπειτα από τις συγκρούσεις του Σαββάτου οι διαδηλωτές την Κυριακή δεν προέβησαν σε καμία κίνηση, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν ιδιαίτερα εμφανή την παρουσία τους στους δρόμους της Τεχεράνης. Ωστόσο αρκετοί κάτοικοι στη βόρεια Τεχεράνη ανεβασμένοι στις στέγες των σπιτιών τους φώναζαν συνθήματα όπως "Θάνατος στον δικτάτορα"ή " ο Θεός είναι μεγάλος".
Επίσης οι ιρανικές αρχές την Κυριακή συνέλαβαν μέλη της οικογένειας του πρώην προέδρου της χώρας, Ακμπάρ Χασεμί Ραφσατζανί, ο οποίος είναι ένας από τους ισχυρότερους αντίπαλους του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
Την ίδια ώρα ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών στο Ιράν, Μιρχοσεΐν Μουσαβί, κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες αλλά να δείξουν αυτοσυγκράτηση.
"Στις διαμαρτυρίες σας συνεχίστε να δείχνετε αυτοσυγκράτηση. Αναμένω ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα αποφύγουν την αμετάκλητη καταστροφή" αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του.
Ο Μουσαβί καταδίκασε εξάλλου τις "μαζικές συλλήψεις" των οπαδών του. "Τέτοιες μαζικές συλλήψεις ανθρώπων θα δημιουργήσουν ένα χάσμα μεταξύ της κοινωνίας και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας", προειδοποίησε.
Χθες ο Aμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα εξέφρασε την ανησυχία του για τη βία και τις "άδικες ενέργειες" εναντίον των Ιρανών διαδηλωτών, σε συνάντηση που είχε με τους συμβούλους του, που τον ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στην ισλαμική δημοκρατία.
"Στη συνάντηση ο πρόεδρος επανέλαβε τις ανησυχίες του για τη βία και τις άδικες ενέργειες που γίνονται εναντίον του ιρανικού λαού",αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Παράλληλα η ηγεσία του Ιράν κατηγόρησε σήμερα τη Δύση ότι αυτή είναι που υποθάλπτει τα επεισόδια στη χώρα.
"Υπόθαλψη της αναρχίας και του βανδαλισμού από τις δυτικές δυνάμεις και επίσης από τα δυτικά ΜΜΕ...αυτά δεν επιτρέπονται καθόλου", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χάσαν Κασκαβί, σε συνέντευξη Τύπου και οι δηλώσεις μεταφράστηκαν από την αγγλόφωνη τηλεόραση του Ιράν Press TV. "Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και επίσης στην Αμερική, αντί να καλούν τους ανθρώπους να καταφεύγουν στους δημοκρατικούς μηχανισμούς...στηρίζουν ομάδες των διαδηλωτών", δήλωσε ο Κασκαβί.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΘΥΜΗΖΕΙ Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΔΩΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΥΙ0 ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ;ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΑ ΠΥΡΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΙΝΙΑΖΕΙ.ΑΛΛΑ Ο ΠΕΡΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΥΠΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ 400 ΧΡΟΝΩΝ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ; ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝΕ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΡΕΕΕΕΕΕ.

ΚΥΝΗΓΟΙ...ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΟΙ


Δύο Βούλγαροι, μέλη κυκλώματος διακίνησης όπλων και ναρκωτικών, συνελήφθησαν το πρωί στην περιοχή του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, άνδρας του λιμενικού προσποιούμενος τον πελάτη, έδωσε ραντεβού με τους Βούλγαρους σε πολυκατάστημα στον Προμαχώνα, για την αγορά όπλων.
Όταν τους παρέδωσε το αντίτιμο, περίπου 30.000 ευρώ, οι δράστες συνελήφθησαν.
Στα πολυτελή αυτοκίνητα με τα οποία κινούνταν οι δύο Βούλγαροι με τις συνοδούς τους, εντοπίστηκαν 4 πιστόλια, 1 Καλάσνικοφ, εκρηκτική ύλη ΤΝΤ και αμμωνιοδυναμίτιδα, σιγαστήρες και ποσότητα κοκαΐνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα προμήθευε όπλα και ναρκωτικά σε "νονούς" στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. Η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον πριν 7 χρόνια.
Αύριο, αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.ΓΙΑΤΙ ΟΠΛΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΠΑΝΤΑ;ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ; ΠΟΛΛΥ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ; ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΚΑΝΑ ΝΤΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑ ΦΟΥΡΝΕΛΑ Η ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΤΑΜΑΡΙ Η ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΣΟΣ ΜΕ ΕΛΑΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ.ΔΕ ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΚΑΝΑ PULL OVER ΛΕΩ ΕΓΩ.

Α..ΡΕ...ΜΑΑΑΑΝΑΑΑ...

Νέο «θερμό» επεισόδιο σημειώθηκε προχθές στα Ζωνιανά ανάμεσα σε ντόπιους και αστυνομικούς του ΤΑΕ Μυλοποτάμου που εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή. Το πλήρωμα του περιπολικού δέχτηκε καταιγισμό ύβρεων και απειλών, ενώ όπως καταγγέλλεται τρεις Ζωνιανοί προέταξαν και καλάσνικοφ.
Το επεισόδιο έληξε χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων της παρέας, οι οποίοι προσπάθησαν να συγκρατήσουν τους «θερμόαιμους» συγχωριανούς τους.
Στην περιοχή ώρες μετά μετέβη ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Νίκος Μπεσίρης, μαζί με επιτελείς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου.
Ο κ. Μπεσίρης έκρινε ότι δεν θα πρέπει να διενεργηθούν έρευνες στα σπίτια υπόπτων και να προκληθεί μεγαλύτερη ένταση, αφού οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ήταν της απειλής και της εξύβρισης.
Διαφορετική άποψη φέρεται να είχαν ωστόσο οι υφιστάμενοί του που εισηγήθηκαν τη διενέργεια κατ οίκον ερευνών, αφού οι τρεις «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου επέδειξαν στους αστυνομικούς τα όπλα τους.
Το νέο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο Σπήλαιο της Σφενδόνης, όπου κτηνοτρόφοι είχαν στήσει τραπέζι μετά το τέλος της κουράς των προβάτων τους. Νωρίτερα αγροτικό αυτοκίνητο, κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα στον δρόμο της Αξού, συγκρούστηκε με αστυνομικό τζιπ στο οποίο επέβαιναν τρεις αστυνομικοί του ΤΑΕ Μυλοτάμου που εκτελούσαν περιπολία στην ευρύτερη περιοχή.
Ο οδηγός του ΙΧ αν και «χτύπησε» ελαφρά το αστυνομικό όχημα, προτίμησε να εγκαταλείψει το σημείο και να συνεχίσει την πορεία του προς τα Ζωνιανά.
Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν εξ αποστάσεως και διαπίστωσαν ότι στάθμευσε λίγο πριν από το Σπήλαιο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φαγοπότι παρέας περίπου 30 ατόμων. Στη θέα των αστυνομικών μερικοί «έζωσαν» το περιπολικό και απαίτησαν από τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν, σηκώνοντας από το έδαφος τα καλάσνικοφ που κατείχαν σε μία επίδειξη ισχύος.AYTA ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ.ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ;; ΤΙΠΟΤΑ ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΛΩΣ ΕΝΤΙΝΕΤΕ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ;ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ;Η ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ; ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009

ΠΟΛΕΜΟΣ


Ο αριθμός των παιδιών ηλικίας 10 με 15 ετών που συνελήφθησαν στο Χονγκ Κονγκ για κατοχή ή διακίνηση επικίνδυνων ναρκωτικών έχει διπλασιαστεί από τον περασμένο χρόνο, ανέφερε δημοσίευμα της της South China Morning Post.Η αύξηση των συλλήψεων σημειώνεται εν μέσω της έντονης ανησυχίας για την παράλληλη αύξηση του αριθμού των νεαρών ατόμων που συλλαμβάνονται με ναρκωτικά σε αυτή την εύρωστη πρώην βρετανική αποικία.Εβδομήντα παιδιά, ηλικίας 10 με 15 ετών, συνελήφθησαν για αδικήματα που περιλαμβάνουν την κατοχή και διακίνηση επικίνδυνων ναρκωτικών, μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, αριθμός διπλάσιος από την ίδια περίοδο το 2008, σύμφωνα με το δημοσίευμα.Υπήρξε επίσης και αύξηση στον αριθμό των νεαρών 16 με 20 ετών που συνελήφθησαν για αδικήματα σχετιζόμενα με ναρκωτικά- από 337 τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2008, σε 357 τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2009, έγραψε η εφημερίδα.Μέλη συμμοριών στο Χονγκ Κονγκ που βάζουν στο στόχαστρό τους σχολεία, θεωρείται ότι βρίσκονται πίσω από την αύξηση στη χρήση ναρκωτικών.Τέσσερις περιπτώσεις εφήβων που ασθένησαν μετά από χρήση ναρκωτικών έχουν αναφερθεί τον περασμένο μήνα και την Τετάρτη η αστυνομία συνέλαβε μία ομάδα εφήβων μετά από έφοδο που πραγματοποίησε σε καφετέρια όπου γινόταν δακίνηση ναρκωτικών.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΕΠΙΠΕΔΟ .ΕΚΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΤΟΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ .ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ;

ΤΡΑΦΙΚΙΝΚ..ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ


NOMIΖΩ Η ΑΦΙΣΣΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ .ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΥΡ ΝΟΜΑΤΑΡΧΗ.

ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΟΣ....

Τριάντα δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από την ιρανική πρεσβεία στο Παρίσι, για να διαμαρτυρηθούν για την ελευθερία του Τύπου στο Ιράν, λόγω των μέτρων που ελήφθησαν κατά των μέσων ενημέρωσης μετά από τις προεδρικές εκλογές. Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από τους «Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα».
Αρκετοί κρατούσαν πλακάτ τα οποία έγραφαν «Που είναι η ελευθερία του Τύπου μου;», ενώ μετέφεραν φωτογραφίες συναδέλφων τους και εφημερίδες, οι οποίες θεωρούνται «απαγορευμένες» στο Ιράν. Ανάμεσα στους δημοσιογράφους βρισκόταν ο Πατρίκ Πουάβρ ντ' Αρβόρ, πρώην παρουσιαστής του καναλιού TF1, καθώς και ο Τομάς Νταντουά και ο Πιερ Κρεσόν, δύο γάλλοι δημοσιογράφοι οι οποίοι στα τέλη του 2007 βρίσκονταν στον Νίγηρα υπό την ομηρία των ανταρτών Τουαρέγκ.
«Οι δημοσιογράφοι οι οποίοι βρίσκονταν στο Ιράν για να μιλήσουν για τις εκλογές δε μπορούν πλέον να το κάνουν αφού είτε συλλαμβάνονται είτε απελαύνονται. Δεν είμαστε εδώ για να αμφισβητήσουμε τα αποτελέσματα των εκλογών αλλά για να μιλήσουμε. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους ελεύθερα», δήλωσε ο Πουάβρ ντ΄Αρβόρ.H ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ.ΑΝ ΑΛΟΙΩΘΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΘΑ ΒΑΣΙΛΕΨΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕ -ΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΡΑΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ .ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΜΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΑ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

ΜΥΤΙΛΗΝΗ.....SOS

«Καθοδηγούμαι πώς να αντιμετωπίσω την κόρη μου που είναι χρήστης σκληρών ναρκωτικών. Η ημέρα των ομαδικών συναντήσεων των γονιών είναι μέρα χαράς και αυτή η μία ώρα μού δίνει δύναμη για να αντιμετωπίσω την υπόλοιπη μέρα μου». Μ’ αυτά τα λόγια ένας γονιός περιγράφει την προσφορά του Σταθμού Συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ στη Μυτιλήνη σε οικογένειες που ζουν με το πρόβλημα των ναρκωτικών. Έχοντας συμπληρώσει μόλις οχτώ μήνες λειτουργίας, ο Σταθμός Συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ δείχνει να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη χρηστών αλλά και γονέων χρηστών, αφού αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των ατόμων που ζητάνε τη συμπαράστασή του. Όπως τονίζει η υπεύθυνη του Σταθμού, κ. Αγγελική Σανδύλου, επόμενο βήμα είναι η δημιουργία θεραπευτικής κοινότητας και ήδη το ΚΕΘΕΑ βρίσκεται στο στάδιο της αναζήτησης χώρου.Από τον περασμένο Νοέμβριο που ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Σταθμός του ΚΕΘΕΑ στη Μυτιλήνη, μέχρι σήμερα, 45 γονείς και αδέλφια χρηστών έχουν ζητήσει τη βοήθειά του και συμμετέχουν σε ομάδες που έχουν συσταθεί, καθώς και 29 χρήστες ουσιών. Οι περισσότεροι είναι άνω των 20 ετών. Τρεις απ’ αυτούς βρίσκονται στην «εντατική φάση» και παρακολουθούνται από το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ στη Μυτιλήνη, ενώ έξι άτομα έχουν ενταχθεί σε θεραπευτικές κοινότητες στην Αθήνα.«Προχωράμε με σταθερά βήματα για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και είναι ενθαρρυντική μέχρι στιγμής, και μας δίνει δύναμη η συμπαράσταση του κόσμου», λέει στο «Ε» η κ. Σανδύλου. Ήδη την περασμένη εβδομάδα η υπεύθυνη της θεραπευτικής κοινότητας «Στροφή» βρέθηκε στη Μυτιλήνη, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες δημιουργίας θεραπευτικής κοινότητας στη Μυτιλήνη. Για να προχωρήσει μια τέτοια προσπάθεια θα απαιτηθεί πέρα από χώρος, η επαρκής στελέχωση αλλά και η συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού χρηστών που να καταδεικνύει την αναγκαιότητα δημιουργίας του.Το ΚΕΘΕΑ, συνεχίζοντας τις δραστηριότητές του, στις 26 Ιουνίου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών προχωρά στη διοργάνωση εκδήλωσης στην πλατεία Σαπφούς, μαζί με το Κέντρο Πρόληψης «Πνοή». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συναυλία του συγκροτήματος «Group Therapy».Τέλος, την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου αναμένεται να βρίσκεται στη Λέσβο η κινητή μονάδα ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ «Πήγασος», προκειμένου να πραγματοποιήσει ενημερωτική εκστρατεία στο νησί. Η μονάδα θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις στη Μυτιλήνη, την Αγιάσο, την Καλλονή και την Αγία Παρασκευή, καθώς και σε στρατόπεδα του νησιού.Σκέψεις Γονέων για το Σταθμό του ΚΕΘΕΑΕνδιαφέρον παρουσιάζουν οι σκέψεις γονιών χρηστών που συμμετέχουν σε προγράμματα του ΚΕΘΕΑ στη Μυτιλήνη, για τη συμβολή του Σταθμού, τη στήριξη και τη συμπαράσταση που βρήκαν στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν μέχρι τώρα μόνοι τους. Γονείς έγραψαν ειδικά για το «Ε» τις σκέψεις τους για τη συνεισφορά του ΚΕΘΕΑ, αλλά και πώς βλέπουν οι γονείς την προοπτική δημιουργίας μονάδας απεξάρτησης στο νησί.«Είμαστε όλοι υπεύθυνοι»«Το πρόβλημα των ουσιών στο νησί μας δυστυχώς είναι τεράστιο. Σ’ αυτό, λίγο έως πολύ, είμαστε όλοι υπεύθυνοι, γονείς, φορείς, υπηρεσίες […] Η δημιουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ είναι ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας. Συγχαρητήρια στο προσωπικό του Σταθμού, σ’ αυτούς που με όποιο τρόπο συνέβαλαν στην ίδρυσή του και εύχομαι σύντομα να δημιουργηθεί και (μονάδα) κοινότητα απεξάρτησης για να σωθούν τα παιδιά μας.»ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΑΜΗ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.ΚΥΡΙΟΙ ΚΕΘΕΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΚΑΝΑΔΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΥΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΑΝΑΥΣΗ.ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ.Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ.ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΤΕ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΣΗΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ;ΡΩΤΑΩ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ;ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΕΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΗΧΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΩΦΕΛΙΜΕΝΟΙ.Η ΦΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ 350.000 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΟΥΤΕ ΟΚΑΝΑΣ ΟΥΤΕ ΚΕΘΕΑΣ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ......ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ


Στην απελευθέρωση του καθεστώτος των προσφορών στα εμπορικά καταστήματα προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης της αγοράς, η οποία, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην ατμόσφαιρα, παραμένει «παγωμένη», υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης.
Με τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος στο νομοσχέδιο για την «Εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών όσον αφορά την πρόσβαση στα αγαθά και υπηρεσίες και την παροχή αυτών και άλλες διατάξεις» καταργεί τη ρύθμιση του νόμου 3377/2005 σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η ανακοίνωση προς το κοινό προσφορών 30 ημέρες πριν από την έναρξη των εκπτώσεων, θερινών και χειμερινών.
Η χθεσινή νομοθετική πρωτοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης ουσιαστικά νομιμοποιεί το εκτεταμένο φαινόμενο προσφορών και προεκπτώσεων που παρατηρείται φέτος στην αγορά και το οποίο καταγράφηκε και τον περασμένο χειμώνα πριν από την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες μεγάλες αλυσίδες κυρίως στους κλάδους ένδυσης-υπόδησης και οικιακών ειδών, είχαν επιδοθεί σε σειρά προσφορών και προωθητικών ενεργειών, ενώ σε μικρότερες εμπορικές επιχειρήσεις παρατηρείται το φαινόμενο της διενέργειας εκπτώσεων στο ταμείο.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς ο τζίρος στο λιανεμπόριο το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2009 υποχώρησε συνολικά κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, ενώ ειδικά στον κλάδο της ένδυσης-υπόδησης η κάμψη ξεπερνά το 15%. Η τροπολογία του υφυπουργού Ανάπτυξης προκάλεσε, όπως αναμενόταν άλλωστε, αναζωπύρωση του γνωστού «πολέμου» μεταξύ «μικρών» και «μεγάλων» εμπορικών επιχειρήσεων, οι εκπρόσωποι των οποίων, πάντως, φαίνεται να συμφωνούν σε ένα σημείο: ότι δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση από πλευράς του κ. Βλάχου.ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ Η ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΙ ΣΟΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΟΧΙ ΑΣ ΠΟΥΛΗΣΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΤΟΥ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΤΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΕΞΩ ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

ΕΘΙΣΜΟΙ...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με κύριο αίτημα την απόδοση του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στην τοπική κοινωνία, πραγματοποίησαν το απόγευμα κάτοικοι της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.
Την πρωτοβουλία της κινητοποίησης είχε ο δήμος Σταυρούπολης και τοπικοί φορείς.«Ζητούμε την άμεση απόδοση του πρώην στρατοπέδου 'Παύλου Μελά' στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αξιοποίησή του ως μητροπολιτικού πάρκου», τόνισε ο δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης. «Λέμε όχι στη μετατροπή του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών», πρόσθεσε.Ο κ. Σερασίδης ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν επιτρέπει -το τελευταίο πεντάμηνο- στο δήμο Σταυρούπολης, τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων εντός του στρατοπέδου.«Η Σταυρούπολη είναι ήδη επιβαρυμένη με το Ψυχιατρικό νοσοκομείο και τη μονάδα του ΟΚΑΝΑ, που λειτουργεί εντός του Ψυχιατρείου» τόνισε ο κ. Σερασίδης.Επισήμανε, τέλος, ότι καθημερινά η περιοχή κατακλύζεται από εκατοντάδες τοξικομανείς, εμπόρους ναρκωτικών και περιθωριακά στοιχεία.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ευκαρπίας, Χαράλαμπος Πανταζόγλου, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν οι δήμαρχοι Νεάπολης και Πολίχνης, Ναθαναήλ Λαδόπουλος και Κώστας Θεοδωρίδης αντίστοιχα, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΤΑΙ ΔΗΛ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΩΗΝ Η ΝΥΝ ΚΑΚΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΤΕ.ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΑΓΡΙΕΨΟΥΝ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

ΘΑΣΟ ΚΥΠΟΥΡΙΚΗ


Στην Σκάλα Παναγίας Θάσου-Καβάλας από Αστυνομικούς Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας συνελήφθη 50χρονος, κάτοικος Παναγίας Θάσου-Καβάλας, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του ένα (1) μικροδέμα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (1,6) γραμμαρίων σε χάρτινο περιτύλιγμα. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.
Δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί κ.Εισαγγελέα Πλημ/κών Καβάλας.Στην Ποταμιά Θάσου-Καβάλας από Αστυνομικούς Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας συνελήφθη 55χρονος, κάτοικος Ποταμιάς Θάσου-Καβάλας, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του ένα (1) μικροδέμα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (11,2) γραμμαρίων σε χάρτινο περιτύλιγμα. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.Δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί κ.Εισαγγελέα Πλημ/κών Καβάλας.ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΝΟΨΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ. ΟΠΩΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΛΩΘΗ ΠΑΝΤΟΥ Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΝΟ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ .ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΡΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΗ ΦΑΓΕ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ .

ΕΥΒΟΙΑ...S.O.S.


Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ως αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό για τη Δημόσια Τάξη το υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας, στο οποίο περιλαμβάνονται οι θέσεις και οι προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Νομό μας.
Την τελευταία πενταετία και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, η εγκληματικότητα στην Εύβοια έχει εκτοξευθεί στα ύψη και, σύμφωνα με έρευνα του Παντείου Πανεπιστήμιου, ο νομός κατατάσσεται δεύτερος σε ολόκληρη τη χώρα μετά το νομό Αττικής, όσον αφορά το αρνητικό αυτό φαινόμενο, σημειώνει η βουλευτής.
"Εξ αιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας, ο νομός μας βιώνει την πλήρη ανασφάλεια, οι πολίτες έχουν φτάσει σε απόγνωση και οι ελάχιστοι υπηρετούντες αστυνομικοί αδυνατούν να ανταποκριθούν στα τεράστια καθήκοντα που έχουν, αφού αντιστοιχεί 1 αστυνομικός για 560 κατοίκους.Δεδομένων δε των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και συνθηκών της Εύβοιας, όπως το κακό οδικό δίκτυο, η τεράστια ακτογραμμή, η λαθρομετανάστευση κ.λπ., οι ανάγκες για ουσιαστική ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης και για αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της καθίστανται ακόμα πιο επιτακτικές. Όμως μέχρι τώρα η κυβέρνηση δίνει μόνο υποσχέσεις που δεν εκπληρώνονται ποτέ και με τη στάση της αυτή ουσιαστικά εμπαίζει και τους πολίτες του νομού μας και τους υπηρετούντες αστυνομικούς" καταλήγει η κα Περλεπέ.
Παράλληλα, η βουλευτής κατέθεσε ως αναφορά στον υπουργό το ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ελυμνίων, στο οποίο αναφέρεται η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες της περιοχής λόγω της ελλιπούς προστασίας τους από εγκληματικές πράξεις σε βάρος τους.
Όπως κάνει γνωστό,το τελευταίο διάστημα, οι κλοπές και οι διαρρήξεις, όπως για παράδειγμα στις Ροβιές, είναι συνεχείς, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα δεν ενισχύεται με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να αντιμετωπισθούν οι πράξεις αυτές και να νοιώσουν ασφαλείς οι κάτοικοι.
Η βουλευτής επισημαίνει ότι, αν και έχει απευθύνει επανειλημμένα ερωτήσεις και αναφορές προς τον Υπουργό για τα προβλήματα αστυνόμευσης γενικότερα στο νομό, αλλά και συγκεκριμένα στο Δήμο Ελυμνίων, η Κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα μέτρο αδιαφορώντας προκλητικά για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των ανθρώπων και την προστασία των περιουσιών τους.ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙ Ο ΠΛΥΘΗΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΙΛΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΙΟΥΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΔΥΝΗΡΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟ.ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.Η ΑΣ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΥΒΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΤΟΠΟΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ.

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009

ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Φαίνεται να αντέχει η Ρόδος? στα δύσκολα, αφού το πεντάμηνο Ιανουάριος-Μάιος 2009 παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 5,05% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2008, στις αφίξεις αλλοδαπών. Αυτό αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, τη στιγμή που η υπόλοιπη χώρα εμφανίζει μείωση στην τουριστική κίνηση.
Φέτος, τον τουρισμό του νησιού, «έσωσαν» οι Γάλλοι και οι Σκανδιναβοί, αλλά και τουρίστες από την Κύπρο και την Αυστρία, σε αντίθεση με την μείωση που παρουσίασαν οι «παραδοσιακές αγορές» Γερμανία και Αγγλία, οι οποίες εμφάνισαν πτώση σε σχέση με πέρυσι της τάξεως του 8,27% και 3,53%, αντίστοιχα.
Συνολικά, τους μήνες Ιανουάριο έως Μάιο πήγαν στη Ρόδο 212.361 τουρίστες, ενώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, 202.147.
Συγκεκριμένα, αύξηση με «θεαματικά» ποσοστά παρουσίασαν η Γαλλία με 417,37% (!) και η Κύπρος με 136,06%, αφού αφίχθησαν στο νησί 14.657 Γάλλοι και 4.124 Κύπριοι. Το πρώτο πεντάμηνο του 2008 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 2.833 και 1.747.
Ακολουθούν η Νορβηγία με αύξηση 58,92%, η Φινλανδία με 21,06%, η Σουηδία με 10,58%, η Αυστρία με 23,77% και συνακολουθούν αντιστοίχως το Ισραήλ, η Δανία, η Τσεχία με 33,18%, 10,64% και 10,42%.Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη πτώση στην τουριστική κίνηση σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2008 παρουσίασαν επιβάτες από την Ιταλία με -11,78%, την Ολλανδία με -23,63%, την Ελβετία με -16,09%, το Βέλγιο με -21,01%, τη Σλοβενία με -44,29%, τη Ρουμανία με -45,09% και την Ουκρανία με -54,87%.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΕΔΟΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ,ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ

Ο ΔΗΣΥ προβάλλει το «κύρος» και τη «γνώση» ως τα χαρακτηριστικά των στελεχών του που τους καθιστούν ικανότερους όλων των πρεσβευτών των εθνικών συμφερόντων στο εξωτερικό. Όμως, η πρόσφατη επιλογή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ για υποστήριξη των τουρκικών στρατηγικών συμφερόντων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, καταδεικνύει ότι παρά το όποιο «κύρος», η ελλιπής «γνώση» και η ιδιόμορφη ιεράρχηση προτεραιοτήτων οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς. Στο Ψήφισμα του συνυπέγραψε το στέλεχος του ΔΗΣΥ, οι μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Κω και στη Ρόδο ανάγονται σε τουρκική εθνική μειονότητα, η οποία εμφανίζεται να διαμαρτύρεται για καταπάτηση των δικαιωμάτων της, διεκδικώντας τα αυξημένα δικαιώματα που ορίζει η Συνθήκη της Λωζάνης για μέρος του μουσουλμανικού πληθυσμού της Ελλάδας.
Η Συνθήκη της Λωζάνης καθόριζε μεταξύ άλλων τα δικαιώματα των διαφόρων μειονοτήτων που παρέμεναν στην επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η οποία περιήλθε στο τουρκικό κράτος. Το Άρθρο 14 και ολόκληρο το Τμήμα Ε’ της Συνθήκης (Άρθρα 37 - 45) αναφέρονται στα αυξημένα «Δικαιώματα των Μειονοτήτων», οι οποίες ταυτοποιούνται ως «μη μουσουλμανικές μειονότητες». Στο Άρθρο 45 της Συνθήκης γίνεται ειδική αναφορά στις μειονότητες που παραμένουν στο χώρο του ελληνικού κράτους και ταυτοποιούνται ως «μουσουλμανικές μειονότητες» και για αυτές διασφαλίζονται τα ίδια δικαιώματα με αυτά των «μη μουσουλμανικών μειονοτήτων της Τουρκίας». Η Ρόδος και η Κως δεν περιήλθαν στην κυριαρχία της Ελλάδας με τη Συνθήκη του 1924, όπου προβλέπονται τα αυξημένα μειονοτικά δικαιώματα, αλλά με τη συνθήκη του Παρισιού του 1947. Έτσι, οι μουσουλμάνοι των νησιών των Δωδεκανήσων διατηρούν τα αυτονόητα μειονοτικά δικαιώματά τους, χωρίς να εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία με τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης ή με τους μη μουσουλμάνους της Ίμβρου και της Τενέδου. Το τουρκικό κράτος, εδώ και πολλές δεκαετίες χρησιμοποιεί τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης για πρόταξη μειονοτικών θεμάτων, η προσθήκη των οποίων στον κατάλογο των ελληνοτουρκικών διαφορών εξυπηρετεί προφανείς διαπραγματευτικές σκοπιμότητες. Πρόσφατα, στους τουρκικούς σχεδιασμούς προστέθηκε το θέμα των μουσουλμάνων που κατοικούν στη Ρόδο και στην Κω. Το Μάρτιο του 2008, κατά την επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στην Τουρκία και κατά τη συνάντησή της με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο κ. Ερντογάν έθεσε για πρώτη φορά επίσημα το θέμα της «καταπάτησης των δικαιωμάτων» της λεγόμενης «τουρκικής μειονότητας» στη Ρόδο και στην Κω, με τρόπο αντίστοιχο με αυτόν που συνυπογράφει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, αναφερόμενος στο θέμα της εκπαίδευσης και ειδικότερα στη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας.
Παρά το ότι ο ΔΗΣΥ δήλωσε ότι ο κ. Πουργουρίδης εκφράζει μόνο τον εαυτό του, η πραγματικότητα δεν είναι τόσο υπεραπλουστευμένη όσο παρουσιάζεται. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ στο Συμβούλιο της Ευρώπης εκπροσωπεί τις πολιτικές του Δημοκρατικού Συναγερμού και τα εθνικά συμφέροντα της Κύπρου. Όμως εάν τα στελέχη του ΔΗΣΥ διαχειρίζονται τα εθνικά συμφέροντα έτσι ώστε να επενδύουν στο προσωπικό κύρος τους, πρόκειται για μια μάλλον ανησυχητική και ιδιαιτέρως προβληματική μορφή διεθνούς εκπροσώπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ**Γραμματέας Τύπου ΝΕΔΗK.

H ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΚΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ Ο ΟΜΕΡ ΒΡΙΩΝΗΣ ΣΥΜΟΡΦΩΘΕΙΤΑΙ ΡΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΓΡΙΠΗΣ


Πέντε νέα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρας μας επιβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 19. Πρόκειται για τρεις Αμερικανούς, μία Ελληνίδα αλλά και ένα μωρό, το οποίο μολύνθηκε στη χώρα μας, πιθανότατα από κρούσμα το οποίο νοσηλευόταν. Είναι η πρώτη περίπτωση δευτερογενούς διασποράς στην Ελλάδα. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ανέφερε ότι, μέχρι στιγμής, στη χώρα μας είχαμε δεκατέσσερα κρούσματα, εκ των οποίων, τα οκτώ έχουν αποθεραπευτεί τελείως και το ένα ακολουθεί αποθεραπεία στο σπίτι. Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι θωρακισμένη και ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για τον Σεπτέμβριο οπότε και ενδεχομένως να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. Το βράδυ της Παρασκευής είχε επιβεβαιωθεί ότι νοσηλεύονται ένας 22χρονος και ένα αγοράκι, οχτώ μηνών, οι οποίοι ήρθαν από τις ΗΠΑ. Το βρέφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ενώ ο νεαρός διακομίστηκε στο Σισμανόγλειο.ENTINETAI TO Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΑΝ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ


Αντιμέτωποι με καταγγελίες για κακομεταχείριση και βασανισμό υπόπτων βρίσκονται έξι Λονδρέζοι αστυνομικοί, σε μια υπόθεση που η ίδια η Μητροπολιτική αστυνομία χαρακτηρίζει πολύ σοβαρή, αφού σε εσωτερικό της έγγραφο χρησιμοποίησε τη φράση «εικονικός πνιγμός» για να περιγράψει τις καταγγελλόμενες ενέργειες.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν στη διάρκεια ανακρίσεων μια παραλλαγή του εικονικού πνιγμού, βουτώντας τα κεφάλια πέντε υπόπτων για διακίνηση ναρκωτικών σε κουβάδες με νερό, προκειμένου να τους αποσπάσουν πληροφορίες για το κύκλωμα στο οποίο μετείχαν. Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ερευνας Καταγγελιών κατά της Αστυνομίας (IPCC) επιβεβαίωσε χθες ότι ερευνά «τη συμπεριφορά και τις ενέργειες έξι αστυνομικών κατά την εκτέλεση δύο ενταλμάτων σύλληψης για εμπορία ναρκωτικών στο βόρειο Λονδίνο (στην περιοχή του Ενφιλντ), τον Νοέμβριο του 2008», ενώ η Σκότλαντ Γιάρντ επιβεβαίωσε ότι οι εν λόγω αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ξεκαθάρισε επίσης ότι σε περίπτωση που οι καταγγελίες επιβεβαιωθούν «θα ληφθούν τα ισχυρότερα δυνατά μέτρα». Οι έξι αστυνομικοί είναι μάλιστα μεταξύ των οκτώ συνολικά αξιωματούχων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο ευρύτερης εσωτερικής έρευνας για εκταταμένη διαφθορά. Δηλώσεις έκανε και ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, θέτοντας θέμα εμπιστοσύνης των πολιτών στην αστυνομία. Ο αρχηγός της Μητροπολιτικής αστυνομίας, Σερ Πολ Στίβενσον, έχει υποσχεθεί από την πλευρά του να είναι αμείλικτος με τους αξιωματικούς, που δεν επιτηρούν επαρκώς τις ομάδες τους, ιδίως μετά τη σύνοδο της G20 στο Λονδίνο, κατά την οποία αποκαλύφθηκαν σοβαρά προβλήματα στη συμπεριφορά των αστυνομικών.ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ.ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΝΕΥ ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΠΙΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.